Videó: napra pontosan 10 éve lőtt Gera Zoltán csodagólt a Liverpoolnak

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.08.18. 11:40
Szenzációsan indította a 2012–2013-as idényt a West Bromwich Albion, hiszen a nyitó fordulóban 3–0-s győzelmet aratott hazai pályán a Liverpool ellen. A napra pontosan tíz évvel ezelőtti mérkőzésen az első találatot pedig nem más, mint Gera Zoltán szerezte egy fantasztikus átlövésből. „OOH! WHAT A GOAL BY ZOLTAN GERA!” – emelte fel a hangját az angol kommentátor a csodagól láttán.

2012. augusztus 18-át írtunk, a 2012–2013-as Premier League-idény 1. fordulójában a West Bromwich Albion a Liverpoolt fogadta, amelynél az új menedzser, Brendan Rodgers az első PL-meccsére készült a Pool kispadján. A WBA élére a nyáron Steve Clarke-ot nevezték ki, aki a megelőző idény végéig segédedzőként éppen a „vörösöknél” dolgozott, ám Kenny Dalglish menesztése és Rodgers kinevezése után ő is távozott.

Gera Zoltánnak ez már a második szakasza volt a West Bromwichban, és a magyar futballista rögtön az 1. fordulóban a kezdőben kapott helyett – azzal együtt is, hogy előtte kilenc hónapig nem léphetett pályára sérülés miatt.

A 43. percben aztán eljött a nagy pillanat: egy hazai szöglet után a vendégek éppen elé fejelték ki a labdát, amit ő mellel maga elé tett, majd egy pattanás után irgalmatlanul nagy gólt lőtt a jobb felső sarokba. Pepe Reina hiába repült, esélye sem volt a védésre.


A második félidőben Peter Odemwingie és Romelu Lukaku is betalált, így a WBA 3–0-s Liverpool-veréssel indította az idényt. Gera sajnos januárban ismét megsérült, így onnantól a bajnokság végéig már nem léphetett pályára, csapata pedig a 8. helyén végzett – éppen a Pool mögött.

Ez az évad egyébként arról is emlékezetes marad, hogy ez volt Sir Alex Ferguson utolsó idénye a Manchester United kispadján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik