Vágólapra másolva!
Aranyérmes lett a Kőhalmi Emese, Rendessy Eszter páros kajak-kenu Európa-bajnokság kajak kettes 1000 méteres számában. A leghosszabb sprinttávon további két érmet nyertek a magyar egységek.

A női páros jó rajtja után a spanyolok és a lengyelek próbálták tartani a fiatal magyar páros tempóját, előbbiek azonban a táv utolsó harmadára elfáradtak, a lengyelek támadását pedig sikerrel verték vissza a mieink, és végül több mint hat tizedmásodperces előnnyel nyerték a küldöttség ötödik aranyérmét.

Kőhalmi Emese (elöl) és Rendessy Eszter nagyszerű evezéssel nyert aranyérmet Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Férfi K4 1000 méteren remek versenyzéssel, a szerbeket egy tizeddel megelőzve lett bronzérmes a Mizsér Márk, Béke Kornél, Erdőssy Csaba és Erdélyi Tamás összetételű magyar egység. A vezérevezős Mizsér Márk a szöuli olimpia öttusázó bajnokának, Mizsér Attilának a fia.

A férfi kenusoknak is volt okuk az örömre, ugyanis az Adolf Balázs, Fejes Dániel kettős bronzérmes lett 1000 méteren a németek és az olaszok mögött.

A női kenusok 500 méteres számában Balla Virág a negyedik helyen végzett, míg a férfi K1 500 méteren az ezren olimpiai ezüstérmes Varga Ádám ezüstérmes lett a német Jakob Schopf mögött.