FTC: Tele vagyunk energiával, az önbizalmunk rendben – Knoester

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2022.09.30. 08:19
null
Mats Knoester előbb a Kecskemétet, majd a Crvena zvezdát győzné le a Ferencvárossal (Fotó: Imago Images)
A magyar nyelvvel meggyűlik a baja, de a helyi ételeket már megkedvelte Mats Knoester. A Ferencváros holland légiósa tudja, sűrű másfél hónap vár a csapatra, és nem veszik félvállról a kecskemétiek elleni vasárnapi bajnokit.

Visszaállt a normál ritmusba a Ferencváros. A bajnoki szünetben Sztanyiszlav Csercseszov négy nap szabadságra, amolyan minivakációra engedte a Népligetben maradó labdarúgókat, a légiósok közül sokan kaptak az alkalmon, és hazautaztak. Mats Knoester, a zöld-fehérek nyáron szerződtetett belső védője barátnőjével és kislányukkal Hollandiába repült.

„Jólesett hazamenni, régóta nem láttam az otthoniakat – mondta lapunknak a 23 esztendős holland utánpótlás-válogatott hátvéd. – A nyáron igazoltam Magyarországra, eleinte minden szokatlan volt, távol kerültünk a családunktól, jó volt újra találkozni. Frissen, feltöltődve várom a téli szünetig hátralévő időt.”

Kell is a frissesség, hiszen sűrű másfél hónap elé néz a Ferencváros.

Vasárnap a nyolc forduló után a tabella harmadik helyén álló újonc Kecskemét vendége lesz, csütörtökön pedig az Európa-liga csoportkörében a szerb Crvena zvezda otthonában lép fel a bajnokcsapat.

„A szakmai stáb az elmúlt napokban több felvételt mutatott a kecskemétiekről, masszív, ugyanakkor támadó szellemű együttes – folytatta Mats Knoester. –  Nem lesz könnyű kilencven perc, de ha a mindent beleadunk, nem lehet gond. A bajnokság legalább olyan fontos a Fradinak, mint a nemzetközi mérkőzések. De nincs mitől tartanunk, tele vagyunk energiával, az önbizalmunk rendben, ennek szellemében várom a vasárnapi összecsapást.”

A Széktói Stadionban táblás ház várja a Ferencvárost, a kecskeméti arénába már napokkal ezelőtt eladták az összes jegyet. A hangulattal aligha lesz gond, ám ami azt illeti, jövő héten Belgrádban lesz az igazi, a Rajko Mitics Stadionban telt ház esetén 53 ezren is lehetnek.

„Nem játszottam még a Crvena zvezda otthonában, ám hallottam a stadion hangulatáról. Kemény mérkőzésre számítok, lenyűgöző atmoszférára – a szurkolók adta pluszenergiát mi is sokszor megtapasztaltuk, de erről a Zvezda játékosai is hosszan tudnának beszélni. Nem csupán a mérkőzésre, hanem a belgrádi hangulatra is fel kell készülnünk.”

A holland hátvéd szerint nem fordulhat elő, hogy az Európa-liga főtábláján az első két mérkőzésen megszerzett hat pont, a török Trabzonspor (3–2) és a francia Monaco (1–0) elleni siker elbizakodottá tegye őket, hiszen a csoportkörből négy forduló még hátravan.

„Még tizenkét pontot lehet szerezni a csoportban, az nagyon sok. Nem szabad elhinnünk, hogy a két megnyert mérkőzéssel máris célegyenesben vagyunk. A következő fordulókban is jó eredményeket akarunk elérni. Még csak azt sem mondanám, hogy meglepetésként ért a jó rajt, hittem a csapatban, tudom, mire vagyunk képesek.”

A fiatal futballista a hétköznapokban szeret családjával a Duna-parton sétálni, a magyar konyhát is megkedvelte, ám a nyelvünkkel meggyűlik a baja.

„Jó reggelt, jó napot, szia – ezeket azért már tudom. Járok nyelvtanárhoz, de nagyon nehéz a magyar. Hasonló lehet, mintha egy magyarnak hollandul kellene megtanulni, a miénk sem sokkal könnyebb. Örülök, hogy Magyarországra kerültem, a Ferencvárosban tovább fejlődhetek, és várom az újabb sikereket.”

VARGA BENCE: CSAK NE RAGADJON EL MINKET A HÉV!

Varga Bence (Fotó: Kovács Péter)
Varga Bence (Fotó: Kovács Péter)

Kecskeméten telt ház várja vasárnap a csapatokat, a lila-fehérek futballistái azonban nem akarnak túlpörögni.  Varga Bence, a KTE kapusa a klub honlapjának beszélt az előttük álló kihívásról.

„Ha elragad minket a hév, az nem tesz jót a meccsnek. Úgy érzékelem az öltözőben, mindenki a helyén kezeli, hogy a pontot sem vesztő, listavezető Fradit fogadjuk, még ha a pluszmotiváció persze meg is van. Szeretnénk itthon tartani legalább egy pontot, vagy akár megtréfálni a zöld-fehéreket...”

A 26 éves játékos az elmúlt időszakban a szurkolók egyik kedvence lett, és elárulta, maga sem gondolta, hogy ennyire meg tudja szerettetni magát.

„Csak magamat adtam. Jó érzés, ha felismernek, és beszélgetünk egy jót a szurkolókkal. Mindig örömmel szakítok erre időt, mert egyrészt ez a legkevesebb, amit tehetek, másrészt mindig új impulzust ad nekem.”

NB I, 2022–2023, 9. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
Szeptember 30., péntek
20.00: Mezőkövesd–Paks Mezőkövesd, Városi StadionAntal Péter
Október 1., szombat
14.30: Újpest–Kisvárda
Budapest, Szusza Ferenc Stadion
17.00: DVSC–Budapest Honvéd
Debrecen, Nagyerdei Stadion
19.30: Vasas–ZTE Budapest, Illovszky Rudolf Stadion
Október 2., vasárnap
16.30: Kecskemét–Ferencváros Kecskemét, Széktói Stadion
18.45: Puskás Akadémia–Mol FehérvárFelcsút, Pancho Aréna
AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 6 6 18–1 +17 18
2. Kisvárda 8 4 2 2 16–12 +4 14
3. Kecskeméti TE 8 3 4 1 10–6 +4 13
4. Puskás Akadémia 8 3 4 1 9–6 +3 13
5. Paksi FC 7 3 2 2 13–13 0 11
6. Zalaegerszegi TE 7 3 1 3 14–11 +3 10
7. Mol Fehérvár 7 3 4 9–12 –3 9
8. Budapest Honvéd 8 2 3 3 7–12 –5 9
9. Debreceni VSC 8 1 4 3 10–14 –4 7
10. Újpest FC 7 1 3 3 6–14 –8 6
11. Mezőkövesd 8 1 2 5 9–17 –8 5
12. Vasas FC 8 5 3 7–10 –3 5

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik