Brutálisan kigyúrva várja a vb-címmeccset a magyar ketrecharcos - képek

Borics Ádám
Nagy küzdő Borics Ádám, aki immár 13 profi győzelenél jár
Vágólapra másolva!
Vasárnap hajnalban a címvédő brazil Patricio "Pitbull" Freire ellen a Bellator szervezet pehelysúlyú bajnoki címéért lép a nyolcszögletű ketrecbe Borics Ádám a kevert harcművészetek legmagasabban jegyzett magyar képviselője.

A Heves megyei Sirokról származó 29 éves harcos elképesztő formában várja a magyar idő szerint vasárnap hajnalban sorra kerülő küzdelmet. Borics természetesen már a helyszínen, a kaliforniai Long Beachen van, ahol szombaton még vár rá egy mérlegelés (65,8 kiló a súlycsoport felső határa) majd jöhet az ún. visszatöltés, amikor a harcosok elérik a küzdelemhez ideális (és még megengedett) súlyt. Ez Borics esetében 73-74 kilót jelent.

A magyar harcos, aki a Blikknek őszintén beszélt a kezdeti nehézségekről (az edzőteremben ő takarította a WC-t, hogy meg tudjon élni, és finanszírozhassa az edzéseit, eddigi 18 MMA-meccséből csak egyet vesztett el.

A 35 éves Freire igazi veteránnak és klasszisnak számít a "szakmában": 33 győzelmes és öt veresége van.

Az biztos, hogy a Freire elleni meccset követően Boricsnak már nem lesznek anyagi gondjai: a brazil legutóbbi küzdelme után ő és ellenfele is 250 ezer dollárt vehetett fel.