Vágólapra másolva!
A Sopron Basket kosárlabdacsapata szerződést bontott legjobb játékosával, Brittney Sykesszal, mert az amerikai sportoló többször is súlyosan megszegte a klubbal kötött megállapodását.

Brittney Sykes soproni tartózkodása rendkívül rövid ideje alatt, immár másodszor, súlyosan megszegte a klubbal fennálló szerződését azzal, hogy a megadott határidőre nem érkezett meg, az edzésmunkába nem kapcsolódott be. Nem egy edzés kihagyásáról volt szó, hanem mindkét esetben több napról.

A játékos semmilyen elfogadható magyarázattal nem tudott szolgálni arra a kérdésre, hogy miért van távol.

Ügynökével történt egyeztetés után, maga az ügynök sem tudta rábeszélni, hogy azonnali hatállyal szüntesse be szerződést szegő magatartását és térjen vissza Sopronba, ezért a klub úgy döntött, nem tart igényt többé a szolgálataira.

Brittney Sykes, a Sopron Basket amerikai kosarasa Forrás: fiba.basketball/euroleaguewomen

Brittney Sykes egy egészen kivételes adottságokkal rendelkező játékos, aki akár hosszútávon is megoldást jelenthetett volna a Sopron Basket számára hátvéd poszton, ám az atletikus adottságok, a gyorsaság, a kiváló fizikum mellett a fegyelmezettség is fontos. Különösen az elért eredmények tükrében a játékos sorozatos fegyelmezetlensége felett nem tudott szemet hunyni a klub, amely azt sem nézhette tétlenül, hogy valaki a közösség alapvető szabályai fölé helyezi magát és semmibe veszi szerződését.

A soproniak vezetősége aggasztónak tartja azt a gyakorlatot, amely egyre inkább elharapódzóban van, miszerint egyes játékosok úgy tekintenek a FIBA európai és nemzeti bajnokságaira, mint valami téli üdülésre. Semmibe veszik, nem tisztelik az írott szerződéseket és úgy közlekednek, ahogyan azt kedvük tartja.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!