Mekkora izgalmak! Uruguay legyőzte Ghánát, de Dél-Korea a továbbjutó

Vágólapra másolva!
2022.12.02. 15:50
null
Suárezék kiestek (Fotó: Getty Images)
Uruguay 2–0-ra legyőzte Ghánát a katari labdarúgó-világbajnokság csoportkörében, de mivel Dél-Korea az utolsó pillanatokban fordított Portugália ellen, a portugálok mögött az ázsiaiak jutottak tovább a H-csoportban.

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ

H-CSOPORT
Ghána–Uruguay 0–2 (0–2)
Al-Vakra,
al-Dzsanub Stadion,43 443néző.Vezette:Siebert (német)
Ghána:
Ati-Zigi – Seidu, Amartey, Salisu, Baba – Partey, Abdul Samed (Kyereh, 72.) – Kudus (Issahaku, 90+8.), A. Ayew (Bukari, a szünetben), J. Ayew (Sulemana, a szünetben) – Inaki Williams (Semenyo, 72.).Szövetségi kapitány:Otto Addo
Uruguay:Rochet – G. Varela, José Giménez, Coates, Mathías Olivera – De Arrascaeta (Canobbio, 80.), Bentancur (Vecino, 34.), Valverde – Pellistri (De la Cruz, 66.), L. Suárez (Cavani, 66.), D. Núnez (Maxi Gómez, 80.).Szövetségi kapitány:Diego Alonso
Gólszerző:De Arrascaeta (26., 32.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Előnyösebb pozícióból várhatta a két csapat összecsapását Ghána. Az afrikai csapat a mérkőzés előtt három ponttal a második volt, míg a Luis Suárez felálló Uruguay egy ponttal az utolsó helyen szerénykedett.

Kiegyenlített játékot, nagy csatát és kevés helyzetet hozott az első negyedóra. Az egyetlen említésre méltó gólszerzési lehetőséget a 13. percből jegyezhettük fel, amikor Darwin Núnez lépett ki a védők mögül, de elügyetlenkedte a helyzetet.

Nem sokkal később Ghána már eljutott egy kapura lövésig, Jordan Ayew próbálkozott, de gyenge kísérlete kijött a kapusról, aki viszont a kipattanóra érkező Mohammed Kudust kézzel akasztotta.

Itt a bizonyíték: Jordan Ayew lövésénél nem volt lesen a kapust zavaró támadó (Fotó: Reddit)
Itt a bizonyíték: Jordan Ayew lövésénél nem volt lesen a kapust zavaró támadó (Fotó: Reddit)

A VAR jelzésére a játékvezető visszanézte az esetet, majd a büntetőpontra mutatott. A labda mögé André Ayew állt, de lapos lövésére leért Sergio Rochet, aki így javította a hibáját.

A 23. percben Uruguay majdnem megbüntette a kihagyott tizenegyest, Núnez emelésére azonban visszaért Mohammed Salisu, és kiemelte a labdát.

A 26. percben aztán megszületett a dél-amerikaiak vezető gólja. Núnez beadásánál a védők elvétették a labdát, amely így megtalálta Suárezt. A Liverpool és a Barcelona korábbi klasszisa nem sokat vacillált, egy lövőcsel után kapura lőtt, Lawrence Ati-Zigi kapusról a labda tovább pördült, amelyreGiorgian de Arrascaeta ért oda a leggyorsabban, és fejjel megszerezte a vezetést (0–1).

Ha egy üzlet beindul! Hat perccel később remek egyérintős játék végén Suárez passzából De Arrascaeta kapásból megduplázta önmaga, egyben csapata góljai számát(0–2).

Az 58. percben Núnez esett el a büntetőterületen belül, a VAR jelzésére a bíró ezt az esetet is visszanézte, Daniel Amartey megmozdulását azonban nem látta szabálytalannak.

A 65. percben közel voltak az uruguayiak, hogy lezárják a meccset, de Facundo Pellistri kísérlete mellé ment.

Ghána is ment a szépítésért, Kudus bombába például épphogy elkerülte a kaput. A 81. percben ismét ő próbálkozott, de Rochet leért a lövésére.

A 85. percben a játékosok megtudták, hogy Dél-Korea fordított Portugália ellen, így ekkor az ázsiai csapat állt továbbjutásra, Uruguaynak még egy gól kellett volna a csoport második helyének megszerzéséhez.

Megkezdődött az óriási rohanás! A 89. percben a Suárezt váltó Edinson Cavani fejesét fogta ember feletti bravúrral Zigi, de les miatt nem fogják neki ezt beírni védésnek. A 93. percben ismét a csereként pályára lépő támadó került középpontba: elesett a tizenhatoson belül, de ezért sem járt uruguayi büntető. Az utolsó percek kaotikusak voltak, itt-ott helyzetek, de végül újabb gól már nem született. 0–2

A MÉRKŐZÉS HIVATALOS FIFA-ÖSSZEFOGLALÓJA A KÉPRE KATTINTVA MEGTEKINTHETŐ!
A MÉRKŐZÉS HIVATALOS FIFA-ÖSSZEFOGLALÓJA A KÉPRE KATTINTVA MEGTEKINTHETŐ!

Portugália mögött tehát Dél-Korea jutott tovább. A portugálok a legjobb 16 között a G-csoport második helyezettjével, Svájccal találkoznak, míg az ázsiaiak ugyanennek a kvartettnek a győztesével, azaz Brazíliával.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A csoport másik mérkőzésén

DÉL-KOREA–PORTUGÁLIA 2–1 (1–1)

A H-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Portugália 3 2 1 6–4 +2 6
2. Dél-Korea 3 1 1 1 4–4 0 4
3. Uruguay 3 1 1 1 2–2 0 4
4. Ghána 3 1 2 5–7 –2 3

GHÁNA
KAPUSOK:
1 Lawrence Ati-Zigi(St. Gallen – Svájc),12 Ibrahim Danlad(Asante Kotoko),16 Manaf Nurudeen(Eupen – Belgium)
VÉDŐK:2 Tariq Lamptey(Brighton & Hove Albion – Anglia),3Denis Odoi(FC Bruges – Belgium),4 Mohammed Salisu(Southampton – Anglia),14 Gideon Mensah(Auxerre – Franciaország),15 Joseph Aidoo(Celta Vigo – Spanyolország),17 Abdul-Rahman Baba(Reading – Anglia),18 Daniel Amartey(Leicester City – Anglia),23 Alexander Djiku(Strasbourg – Franciaország),26 Alidu Seidu(Clermont – Franciaország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK:5 Thomas Partey(Arsenal – Anglia),6 Elisha Owusu(Gent – Belgium),7 Abdul Fatawu Issahaku(Sporting CP – Portugália),8 Daniel-Kofi Kyereh(SC Freiburg – Németország),11 Osman Bukari(Crvena zvezda – Szerbia),13 Daniel Afriyie(Hearts of Oak),20 Mohammed Kudus(AFC Ajax – Hollandia),21 Salis Abdul Samed(Lens – Franciaország),22 Kamaldeen Sulemana(Rennes – Franciaország),24 Kamal Sowah(FC Bruges – Belgium)
TÁMADÓK:9 Jordan Ayew(Crystal Palace – Anglia),10 André Ayew(al-Szadd – Katar),19 Inaki Williams(Athletic Bilbao – Spanyolország),25 Antoine Semenyo(Bristol City – Anglia)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Otto Addo

URUGUAY
KAPUSOK:1 Fernando Muslera(Galatasaray – Törökország),12 Sebastián Sosa(Independiente – Argentína),23 Sergio Rochet(Nacional)
VÉDŐK: 2 José María Giménez(Atlético Madrid – Spanyolország),3 Diego Godín(Vélez Sarsfield – Argentína),4 Ronald Araújo(FC Barcelona – Spanyolország),13 Guillermo Varela(Flamengo – Brazília),16 Mathías Olivera(Napoli – Olaszország),17 Matías Vina(AS Roma – Olaszország),19 Sebastián Coates(Sporting CP – Portugália),22 Martín Cáceres(Los Angeles Galaxy – Egyesült Államok),26 José Luis Rodríguez(Nacional)
KÖZÉPPÁLYÁSOK:5 Matías Vecino(Lazio – Olaszország),6 Rodrigo Bentancur(Tottenham – Anglia),7 Nicolás de la Cruz(River Plate – Argentína),10 Giorgian de Arrascaeta(Flamengo – Brazília),14 Lucas Torreira(Galatasaray – Törökország),15 Federico Valverde(Real Madrid – Spanyolország),24 Agustín Canobbio(Athletico Paranaense – Brazília),25 Manuel Ugarte(Sporting CP – Portugália)
TÁMADÓK:8 Facundo Pellistri(Manchester United – Anglia),9 Luis Suárez(Nacional),11 Darwin Núnez(Liverpool – Anglia),18 Maxi Gómez(Trabzonspor – Törökország),20 Facundo Torres(Orlando City – Egyesült Államok),21 Edinson Cavani(Valencia – Spanyolország)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Diego Alonso

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik