Eltaktikázták magukat a büntetőrúgásban szörnyű spanyolok, gáláztak a Ronaldo nélküli portugálok

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, Marokkó-Spanyolország, Nyolcaddöntő, Education City, 2022.12.06., Marokkó, Spanyolország
AL RAYYAN, QATAR - DECEMBER 06: Carlos Soler of Spain reacts after missing their sides second penalty in the penalty shoot out during the FIFA World Cup Qatar 2022 Round of 16 match between Morocco and Spain at Education City Stadium on December 06, 2022 in Al Rayyan, Qatar. (Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Lezárultak a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntői, ahonnan öt európai és két dél-amerikai együttes mellett meglepetésre a spanyolokat kiejtő Marokkó került a legjobb 8 közé. A portugáloknak nem kezdődött jól a napja – és nem csupán Cristiano Ronaldo miatt –, de annál fényesebben végződött.
Vágólapra másolva!

A keddi játéknap elején még megcsodáltuk a brazil góloknál vetkőző pornómodellt és jót mulattunk a japánok drámai búcsújáról és Neymar orráról készült mémeken, délutántól már megérkeztek a mérkőzések is.

Spanyolország úgy tűnt, csoportmásodikként kényelmes ágra került, ám a meccs előtt a Mmaee testvérekkel is foglalkozó Marokkóval 120 percen keresztül nem bírt. Az afrikaiak hiába fociztak gyengén, elhúzták a büntetőpárbajig a meccset, ahol a spanyolok a vb-történelemben második (2006-ban Svájc az Ukrajna elleni nyolcaddöntőben volt az első) csapatként nem tudtak betalálni.

Így Marokkó mindössze 7 tizenegyes után, 3-0-s összesítéssel került be története során először a vb negyeddöntőjébe. A spanyolok – akik sorozatban a harmadik nagy tornáról estek ki tizenegyespárbajt követően – búcsújáról pedig egy döbbenetes helyszíni videó is készült.

Jaszin Bunu két spanyol büntetőt is megfogott Forrás: AFP/Jack Guez

Az esti mérkőzésen hamar kiderült, hogy a Cristiano Ronaldóval a kispadon kezdő Portugália lesz Marokkó ellenfele a legjobb 8 között. Az ötszörös aranylabdás helyén a 21 éves Goncalo Ramos játszott, aki mesterhármassal hálálta meg a bizalmat, a portugálok pedig a végül 6-1-es sikerükkel nem hagytak kétséget afelől, hogy jobb csapat a svájciaknál.

A két keddi mérkőzésről készült podcastünket meghallgathatja ITT és ITT, a csoportkörről készült összeállításunkat pedig megnézheti ITT.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!