Brazil-portugál döntő lehet a legvalószínűbb az adatelemzők szerint

fbl TOPSHOTS Horizontal FOOTBALL HEADSHOT MORDANT SPORTS SHIRT JOY
Brazil's Neymar celebrates after scoring against Peru during the South American qualification football match for the FIFA World Cup Qatar 2022 at the Pernambuco Arena in Recife, Brazil, on September 9, 2021. (Photo by NELSON ALMEIDA / AFP)
Vágólapra másolva!
A statisztikákkal foglalkozó Gracenote elemzése szerint a negyeddöntők előtt Brazília-Portugália döntőre van a legnagyobb esély a katari labdarúgó-világbajnokságon.
Vágólapra másolva!

A Nielsen adatelemző leányvállalata szerint a végső sikerre változatlanul a rajt előtt is favoritnak tartott braziloknak van a legnagyobb esélyük, jelenleg 25 százalék.

Tite csapata az elődöntőben találkozhat dél-amerikai riválisával, Argentínával, melynek 20 százalék az esélye a világbajnoki címre, míg a másik ágon most a portugálok a favoritok, 13 százalékos nyerési eséllyel. Őket Hollandia és a címvédő Franciaország követi egyformán 11 százalékkal, majd Anglia tízzel. Marokkónak hat, az előző vb-n ezüstérmes Horvátországnak öt százalék esélyt adnak.

Ha bejön az előrejelzés, Neymar megküzdhet Ronaldoval a döntőben Forrás: AFP/Nelson Almeida

A döntő párosításával kapcsolatban most a brazil-portugál párharcé a legnagyobb esély

a Gracenote-nál 11,9 százalékkal, a legjobb négy közé pedig az elemzés szerint Brazília (70 százalék), Portugália (59), Argentína (58) és Franciaország (51) fog bekerülni.

A legszorosabb negyeddöntőnek a francia-angol tűnik az adatok alapján.

A Gracenote háromnegyed részben eltalálta a legjobb nyolc közé került válogatottakat, a rajt előtti előrejelzéséhez képest a spanyolok helyére a horvátok, a belgák helyére pedig a marokkóiak kerültek.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!