Vágólapra másolva!
Változott a Ferencváros Európa Liga-kerete, így a télen igazolt három új focista mindegyike szerepelhet a nyolcaddöntőben tavasszal.

Csütörtökig volt lehetőség változtatni a csapat keretén. Bekerült a bevethető játékosok közé három téli szerzemény, a ghánai Owusu Kwabena, a suriname-i válogatott Myenty Abena, valamint a dán Nikolai Baden Frederiksen. Ugyanakkor

a keretből az Union Berlinhez igazolt Aissa Laidouni és a távozni készülő Franck Boli mellet Xavier Mercier is kikerült.

Sztanyiszlav Csercseszov nem volt könnyű helyzetben, de elárulta, mi alapján jelölte ki a keretét.

"A három kimaradóval kezdeném. Laidouni esete ugyebár egyértelmű, ő eligazolt. Boli helyzete bizonytalan, nagy eséllyel távozik tőlünk, nem biztos, hogy a szezon végéig velünk marad. Mercier-rel kapcsolatban pedig azt tudom mondani, hogy elégedett vagyok az edzésteljesítményével, de előre kellett tekintenünk, minden eshetőségre felkészülni, sérülésre, eltiltásra.

Abenával kapcsolatban pedig kellett a négy belső hátvéd, hogy lapok, vagy sérülések miatt a kiesőket pótolni tudjuk" - mondta a FradiMédiának az orosz mester.

A Ferencváros vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov a csapat edzésén Forrás: MTI/Illyés Tibor

A Ferencváros a február 24-i sorsoláson tudja meg, melyik klub lesz az ellenfele a nyolcaddöntőben. Csoportelsőként kiemelt, így a playoffból érkezők közül kap ellenfelet. A nyolcaddöntő első mérkőzését március 9-én idegenben, a visszavágót március 16-án hazai pályán játssza.