Női kézi: a Győr reaktiválhatja visszavonult kapusklasszisát

Vágólapra másolva!
2023.02.07. 19:50
null
Amandine Leynaud-nak újra érvényes a játékengedélye (Fotó: Tumbász Hédi)
A tavaly visszavonult Amandine Leynaud jelentheti a megoldást a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatánál Silje Solberg pótlására – a francia klasszis a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) honlapján már be is van jegyezve a győriek játékosaként.

 

A Magyar Nemzet kedd reggel írta meg, hogy a Győri ETO legutóbbi két meccséről lemaradó kapus, Silje Solberg nagy valószínűséggel egy ideig még nem léphet pályára. Ezzel egybevág, hogy az MKSZ a hivatalos honlapján a győriek új igazolásának tekinti a csapat korábbi világklasszisát, a tavaly nyáron visszavonult Amadine Leynaud-t.

A 36 éves Leynaud tehát érvényes játékengedéllyel rendelkezik, így könnyen elképzelhető, hogy valóban reaktiválja magát. Leynaud a Sport TV vasárnapi közvetítésének egyik vágóképén a Győri ETO Kft. ügyvezetőjével, Endrődi Péterrel beszélgetett a török Kastamonu elleni, idegenbeli BL-meccs alatt.

Leynaud a Győri ETO színeiben Bajnokok Ligája-győzelmet, bajnoki címet, valamint Magyar Kupa-elsőséget is jegyzett 2018 és 2022 között. A francia kapus hazája válogatottjában is csúcsra ért, olimpiai, világ- és Európa-bajnoki aranyéremmel büszkélkedhet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik