NBA: Durantet Phoenixbe cserélték, véget ért egy korszak Brooklynban

Vágólapra másolva!
2023.02.09. 07:54
null
Durant Phoenixben folytatja pályafutását (Fotó: Getty Images)
A csütörtöki cserehatáridő lejárta előtt megszületett az egyik legjelentősebb csere az NBA elmúlt tíz évének történetében. Kevin Durant a Phoenix Sunshoz került négy első körös draftjogért, valamint három Suns-játékosért.


Azt követően, hogy Kyrie Irvinget a Dallas Maverickhez cserélte a Brooklyn Nets, barátja és csapattársa, Kevin Durant is távozott New Yorkból. Durant a Phoenix Sunshoz került, amely a kétszeres bajnok egyik célpontja volt a nyáron, amikor cserét kért a Netstől.

Durant és T.J. Warren költözik Phoenixbe, míg Mikal Bridges, Jae Crowder, Cam Johnson és négy első körös draftjog kerül Brooklynba.

Adrian Wojnarowski, az ESPN újságírója szerint Durant kezdeményezte a cserét, a Suns új tulajdonosa, Mat Ishbia pedig mindent megtett annak érdekében, hogy az NBA történetének egyik leghatékonyabb pontszerzője Arizonába költözhessen.

A csere részletei:
Phoenix Suns: Kevin Durant, T.J. Warren
Brooklyn Nets: Mikal Bridges, Cam Johnson, Jae Crowder, négy első körös draftcetli (2023, 2025, 2027, 2029) és egy draftjog csere (ha a Suns választhatna előbb, akkor az automatikusan a Netsé lesz a választás joga) (2028)

Durant és Irving korszaka nagyon ígéretesnek tűnt Brooklynba igazolásukat követően, a várakozásokat pedig csak fokozta James Harden érkezése. Azonban sérülések, Irving oltatlansága a koronavírus ellen és pályán kívüli viselkedése ellehetetlenítette a csapat összekovácsolódását.

Ishbia a múlt héten vette át a Suns irányítását Robert Sarvertől, és az új tulajdonos azonnal le akarta tenni a névjegyét. Durant Chris Paulhoz és Devin Bookerhez csatlakozik, így egy újabb „nagy hármas” jön létre az NBA-ben.

Néhány nappal ezelőtt Irving (és Markieff Morris) Dallasba igazolt, amiért a Nets Spencer Dinwiddie és Dorian Finney-Smith játékjogát, valamint egy első- és két második körös draftjogot kapott.


CSERÉLT A LOS ANGELES LAKERS IS!

LeBron Jamesék továbbra sem állnak playoffot, vagy play int érő helyen, de a cserehatáridő lejárta előtt nem sokkal trade-re szánták el magukat: egy hármas csere keretein belül Russel Westbrook a Utah Jazzhez került a Lakerstől, míg LA-be a Minnesota Timberwolvest is bevonva három játékos és egy draftcetli ment. A három játékos D'Angelo Russel, Malik Beasley és Jarred Vanderbilt.

ÍGY NÉZHET MAJD KI A LAKERS KEZDŐÖTÖSE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik