Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hihetetlen, de létezik! Íme a szivacs, ami vegyszer nélkül kristálytisztára takarít mindent!

default user icon
MME
A mindent eltüntető szivacs eddig csak a háziasszonyok álmában létezett! Vagy mégsem? A koszradírral hatékonyabban és gyorsabban végezhetünk a takarítással.

Mágikus szivacs?! Ilyen létezik, és nem csak a mesékben? Létezik, bizony, ráadásul minden háztartási boltban kapható, igen baráti áron, ám a többségnek fogalma sincs, mire jó ez az eszköz. A Fanny magazin most összeszedte, miért édemes beruházni rá!

Mi is ez a mágikus szivacs?

Univerzális tisztítóeszköz, amely minden otthoni szennyeződést könnyedén eltüntet, kül- és beltéren egyaránt használható, vegyszerek nélkül.

Hogyan használjuk?

A melaminanyagú koszradír úgy működik, mintha finom szemcséjű polírozó anyaggal tisztítanánk a felületet. Eközben maga a szivacs lassan elkopik. Kevés vízzel benedvesítve, durva, kemény felületekhez használjuk, mivel a puhább, sérülékeny felületeken apró, szemmel nem látható karcolásokat ejthet.

Végezzünk próbát

Ha valamilyen kényes, fényes felületen szeretnénk bevetni, előtte tegyünk próbát egy kevésbé feltűnő helyen. Érzékeny bőrűek gumikesztyűvel használják, de vásárolható fogantyúval ellátott változat is.

Megúsztuk karcolás nélkül

Az utastér és a csomagtartó műanyagjain éktelenkedő karcokat az autóban sokszor semmilyen kencével nem lehet eltüntetni. Használatával a kisebb karcok elhalványulnak, a megsárgult műanyag kivilágosodik, a mélyen beivódott foltok eltűnnek.

 

Olcsóbb, mint a festék

Kisgyerekes családban szinte elkerülhetetlen, hogy a falon különböző foltok, pecsétek legyenek. A nedves ökoszivaccsal a zsír-, zsírkréta- vagy tintafoltok lemoshatóak.

Nincs többé súrolás!

Felejtsük el az erős vegyszereket. Használatával egyetlen mozdulattal megtisztíthatjuk a rozsdamentes konyhai edényeket a ráégett ételektől, a fémeszközöket és a tűzhelyet a zsíros lerakódásoktól.

Drága vegyszerek helyett

Ha csillogó csempékre, csaptelepekre vágyunk, használjuk a fürdőszobában. Pár perc alatt eltávolíthatjuk a makacs, lerakódott vízkövet. Segítségével megszabadulhatunk a makacsul elszíneződött fugától anélkül, hogy nagyobb felújításba kellene fognunk.

 

Többé nem okoz gondot

A cipő fekete nyomokat hagyott a padlón? Ezeket sokszor lehetetlen felmosóronggyal eltávolítani. A koszradír pillanatok alatt eltünteti.

Koszosból hófehér

A tornacipőn minden folt meglátszik. A mágikus szivaccsal azonban könnyedén tisztán tartható: csak dörzsöljük meg a lábbeli gumirészét, majd nedves ruhával töröljük le.

Fehéredj! Fényesedj!

A műanyag ablakpárkány gyönyörű, amíg foltok nem jelennek meg rajta. Ha a szappanos vízzel nem tudjuk megtisztítani, dörzsöljük tisztává a csodaszivaccsal.

Ezek is érdekelhetnek

Friss