Vágólapra másolva!
A Ferencváros már az OTP Bank Liga 30. fordulójában megszerezte története 34. NB I-es bajnoki címét. A zsinórban ötödik bajnoki elsőséget – az elmúlt évek emlékezetes fiesztáihoz hasonlóan – idén is felejthetetlen bajnokavatón ünnepelte meg a klub a szurkolókkal közösen az MVM Dome-ban. 

A 15 órakor kezdődő bajnokavatón

az MVM Dome előtt 15 órától egészen 20 óráig gyerekprogramok voltak, minifutball aréna, interaktív játékok, a Fradi Kamion, és egyéb aktivitás is várta a szurkolókat.

A Fradi Kamionban a drukkerek megtekinthették a Fradi Múzeum kiállítását, illetve vásárolhattak is a Fradi Shop értékesítési pontján. A kamion előterében fotókat készíthettek, de lehetőségük volt kipróbálni a teqballt, csocsózni, vagy akár csak megpihenni a sörpadoknál. A Fradi-minibusz a Fradi Shop kínálatával várta a szurkolókat, ahol többek között legújabb hazai mezt is megvásárolhatták.

A gyereknapra tekintettel a legkisebb szurkolók nagy örömére két nagy ugrálóvárral is készültek, akik pedig szerették próbára tenni ügyességüket, azok kipróbálhatték a dartsfocit, a focirodeót és a kispályás focit.

Minden korosztály számára garantált szórakozásnak és sportélménynek ígérkezett az S4F park, amely egy nyolc állomásos mozgásalapú, interaktív élménypark. Többek között reakcióidő és lövés-sebesség mérés, egyensúlyjáték, vívó-szimulátor, illetve fejelős- és kapusjáték várta az érdeklődőket. Különleges programként a Fradi Sas is tiszteletét tette a Dome-nál.

A Fradi-sas is nagy sztár volt Fotó: Csudai Sándor - Origo

Európa egyik legnagyobb multifunkciós csarnokában pedig 16 órakor kezdődött a Fergeteg Party dj. Dominique-kal, majd közös meccsnézés volt az óriáskivetítőn.

A Mezőkövesd-FTC (1-0) találkozó után Lotfi Begi és Náksi Attila zenei produkciója következett. Miközben a labdarúgók úton voltak a főváros felé, a két lemezlovas után zenekari kísérettel élőben felléptek a Nagy Fradi lemez sztárjai.

A koncert vendég sztárja az Artisjus-díjas, a Magyar Érdemrend lovag- és tisztikeresztjével is kitüntetett legendás bluesénekes, Deák Bill Gyula volt.

A bajnokavató fénypontja pedig természetesen az éremátadó volt, amelyet egy hosszabb közönségtalálkozó zárt.

A szurkolók már nagyon várták a bajnokavatást Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Amikor a 30. bajnoki címet ünnepeltük, az járt a fejemben, hogy volt időszak, amig azt hittem, nem élem meg, hogy felkerül a harmadik csillag a mezre. Most pedig már az egymást követő ötödik bajnoki címet ünnepeljük. A bajnoki cím pedig még mindig megunhatatlan. A szurkolóknak itt szeretnénk megköszönni, hogy egész évben támogattak minket. A drukkerek nehéz időszakokon segítettek túl minket, mert voltak hullámvölgyek is" - mondta Kubatov Gábor az M4 Sport kamerája előtt, aki hozzátette, a vereségekből is lehet és kell is tanulni.

Ha az ember megelégszik a kevesebbel, akkor nincs felhajtó erő. Jó lenne a BL-ben megérni a tavaszt, ott meg már bármi történhet.

Érdemes hinni benne. Csalódott vagyok, hogy a Bayer ellen is kiestünk, pedig kis híján a döntőbe jutottak" - árulta el az FTC elnöke.

Kubatov Gábor, az FTC elnöke is elmondta a véleményét a csapat szerepléséről Forrás: MTI/Illyés Tibor

Lisztes Krisztiánról elmondta, izgul érte, és reméli, hogy nem egyszeri fellángolás lesz a mostani jó forma. De ezért neki is tennie kell, még keményebben dolgozni a jövőben. Elmondta, hogy a téli igazolások nem váltották be a hozzájuk fűzött reményt. Hozzátette, legalább hat játékost hozni kell a nyáron. Elmondta, nagyon ritkán lehet jó karakterű játékosokat találni, de reméli, hogy most sikerül.

"Mindig hangsúlyozom, hogy hatalmas csapatmunkának köszönhető az öt bajnoki cím zsinórban. Örülök, hogy ennek a részese lehetek. Minden nap azért dolgozunk, hogy sikeresek legyünk. Ezt csak hittel, elszántsággal, alázattal lehet csinálni.

- árulta el Hajnal Tamás, az FTC sportigazgatója.

Az eredményekről elmondta, a Leverkusen elleni meccsen valami megtört, de ebből is le kell vonni a tanulságokat. Sok nehézséget kellett leküzdeni, de a játékosok keményen megdolgoztak a bajnoki címért. Most azon fognak dolgozni, hogy a jövőben készen álljanak az előttük álló feladatokra.

Hajnal Tamás, a Ferencváros a jövőbel igazolásokról is szót ejtett Forrás: fradi.hu

"Zajlanak a tárgyalások, vannak olyanok, akik már alá is írtak, így

hamarosan hivatalos bejelentések is lesznek. Vannak, akik már nagyon közel vannak a csapathoz,

akár több mint hat érkező is lehet. Különbőző stílusú játékoskat keresünk, a meccsek is mutatták, hogy például egy tipikus befejező csatárra is szükségünk van" - mondta Hajnal, aki hozzátette, magyar is van a kiszemeltek között.

A Fradi csapatbusz 21.30-kor érkezett meg Groupama Aréna felszíni parkolójába, majd megtörtént az ünnepélyes sálfelkötés az Albert-szoborra.

21.50-kor pedig már begördült a busz a MVM Dome-hoz, a játékosokat pedig hatalmas üdvrivalgás fogadta. Dibusz Dénes még a buszról leszállva nyilatkozott az M4 Sportnak:

"Felemás érzésekkel ünnepelünk, az elmúlt három találkozó nem úgy sikerült, ahogy elterveztük.

az egész szezont tekintve sikeresek voltunk" - mondta Dibusz Dénes, aki szerint a klubnál is kitettek magukért, mivel az elmúlt hat bajnoki címnek soha nem volt ugyanolyan a bajnoki ünneplés, mindig kitalálnak valami újat. Hozzátette, elnézést kér a szurkolóktól a rosszabb meccsekért, és ez jövőre nem fog előfordulni.

Hatalmas volt a bolgogság Fotó: Csudai Sándor - Origo

Nem sokkal a megérkezést követően pedig meg is kapták a játékosok a bajnoki aranyérmeket.

Az éremátadó után a Ferencváros edzője, Szanyiszlav Csrecseszov elmondta, hosszú és nehéz szezon volt, de öszességében elégedettek lehetnek.

"Nagyon hosszú és nehéz, ám sikeres szezonon vagyunk túl, mivel újra bajnokok lettünk. Az Európa-ligában pedig megnyertünk egy nagyon nehéz csoportot, és a nyolcaddöntőbe jutottunk.

Így ünnepelte a bajnoki címet a Fradi Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Nem lehet megunni a bajnoki címeket. Akinek győztes mentalitása van, az soha nem is fogja megunni. Számomra a pozsonyi meccs volt az, ami a legjobban megmarad a szezonból, na meg az Újpest elleni 6-0.

Mikor idejöttem, immár hét éve, nem tudtam mit jelent a Fradi-család. Azóta megszerettek, befogadtak, nem is reméltem ekkora szeretetet. Azért is tudtunk nagyon rövid tárgyalás után hosszabbítani, mert nem volt kérdés, hogy itt akarom folytani. Sőr, a kerrierem hátralévő részét itt szeretném tölteni" - mondta Botka Endre.

A játékoso is csak az ünneplésre koncentráltak már Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Nagyon boldog vagyok. Ezért harcoltunk, hogy megnyerjük a bajnokságot, még ha az utolsó meccsek nem is úgy sikerültek, ahogy terveztük. De

- árulta el Lisztes Krisztián.

A hivatalos program végén a játékosok "lepacsiztak" a szurkolókkal, majd közös fotó is készült. Majd folytatódott az ünneplés, a közönségtalálkozó, és a dedikálások a küzdőtéren.