El: Egymást követő két európai döntő csak a nagy kluboknak adatik meg – Mourinho

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.05.29. 21:40
null
Mourinho még sokáig tervez dolgozni (Fotó: Getty Images)
A szerda esti, Budapesten rendezendő El-döntő előtt az AS Roma edzője, José Mourinho a Sky Sportsnak nyilatkozva elmondta, szeretne örömet szerezni a Roma szurkolóinak és a városnak. A portugál tréner megemlítette, hogy egymást követő évben két európai kupadöntő a nagy klubok kiváltsága, továbbá megjegyezte: ősz haja ellenére még sokáig láthatjuk edzőként dolgozni.

„A Roma az összetartozás érzését jelenti, nem a személyes győzelmeimre gondolok, hanem arra, hogy a Giallorossi szurkolóit boldoggá tegyem. Róma a futball városa, a futballból él és a klub az összetartozás érzéséről szól és arról, hogy részesei vagyunk valaminek” – nyilatkozta José Mourinho a Sevilla elleni budapesti El-döntő előtt.

A portugál szakember – aki eddig mind az öt európai döntőjét megnyerte – beszélt a jövőjéről is. „Az emberek valószínűleg idősebbnek gondolnak, mint amilyen valójában vagyok, mert már régóta a futballközeg része vagyok és a fehér hajam miatt is, de nem vagyok olyan öreg, hogy bezáruljon a kör. Még sokáig látnak engem.”

Mourinho hangsúlyozta, hogy ez nem róla és a rekordjairól szól, hanem a szurkolóknak szeretne örömet szerezni. „Nem gondolok arra, mit nyertem pályafutásom során, ami elmúlt, az elmúlt, a filozófiám és a titkom az, hogy a jövőbe nézzek. Ez a döntő számomra egy új döntő. Már nem arra gondolok, hogy mit nyerhetek, a pályafutásom ezen szakaszában arra gondolok, hogy milyen ajándékot adhatok a Roma szurkolóinak” –mondta a 60 éves portugál edző.

Végezetül a Roma trénere az olasz fővárosi klub nagyságáról ejtett néhány szót. „Nem hiszem, hogy vannak titkok, a futballban is, mint minden másban, az emberi kapcsolatok számítanak leginkább. A játékosaimnak is azt mondtam, hogy mindig mindent bele kell adni. Ezért tisztelnek minket a Roma-szurkolók, és ezért van bennünk nagy empátia. Minden nap keményen dolgozunk azért, hogy a Roma történelmét építsük, egymást követő két európai döntő csak a nagy múltú, nagy kluboknak adatik meg, és sokszor nekik sem sikerül. Számunkra nagy érték, hogy ez összejött.”

EURÓPA-LIGA
DÖNTŐ
Szerda, 21.00:
Sevilla (spanyol)–AS Roma (olasz)
Budapest, Puskás Aréna (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik