Nem tudta leküzdeni az alkoholproblémáit és a depressziót az olimpiai bajnok sztársportoló

swim Horizontal COMMONWEALTH GAMES
England's Adam Peaty reacts after placing fourth in the men's 100m breaststroke swimming final at the Sandwell Aquatics Centre, on day three of the Commonwealth Games in Birmingham, central England, on July 31, 2022. (Photo by Oli SCARFF / AFP)
Vágólapra másolva!
A háromszoros olimpiai bajnok úszó, Adam Peaty bevallotta, hogy depressziója és alkoholfogyasztása tavaly tovább súlyosbodott, mivel motivációs problémákkal és sérülésekkel is küszködött, valamint szakított párjával, Eiri Munróval is.

A 28 éves úszó március végén hozta nyilvánosságra, hogy mentális nehézségekkel küzd és ezért visszalép a brit bajnokságtól, majd az is biztossá vált, hogy a júliusi, fukuokai vb-n sem lesz ott. A háromszoros olimpiai- és nyolcszoros világbajnok Peaty a tavalyi, budapesti világbajnokságon sérülés miatt nem állhatott rajthoz, azóta pedig nagyon messze került a régi, világcsúcsokat is sorra hozó formájától. Ennek a lehetséges okairól a közelmúltban egy brit műsorban beszélt.

„Úgy éreztem, mintha egy ördög ült volna a vállamon. Ha elmentem egy versenyre,

nyilatkozta Peaty, akinél korábban figyelemhiányos hiperaktivitás-zavart diagnosztizáltak. – Sportolóként az agyunk egy kicsit másképp van bekötve, állandóan jutalomra vágyunk. Hogyan lehet betölteni ezt az űrt, ha valaki sérült, vagy ha holtszezon van?!"

Adam Peatyt a világ egyik legjobb úszójaként tartottak számon a közelmúltban Forrás: AFP/Oli Scarff

Peaty hozzátette, hogy egyre komolyabb alkoholproblémái is voltak, és ezt az is befolyásolhatta, hogy kétéves fiának édesanyjával szakított a tavalyi évben.

és sajnos hiába voltam úgy vele, hogy már az életben nem akarom ezt csinálni."

A mellúszólegenda ugyanakkor az interjúban elárulta, hogy a jövő évi, párizsi olimpián mindenképpen szeretne ott lenni a brit csapatban.