Most már biztos, az RTL-re kerülnek a BL-meccsek

Vágólapra másolva!
2023.06.03. 13:05
null
2024-től az RTL választhat először, melyik BL-meccset szeretné közvetíteni (Fotó: AFP)
Pénteken írtunk a media1.hu iparági értesüléséről, amely szerint a 2024–2025-ös idénytől kezdve három kiíráson át az RTL Magyarország közvetítheti hazánkban a labdarúgó Bajnokok Ligája kiemelt mérkőzéseit. A tévécsatorna szombaton közleményében megerősítette a hírt.

 

Az RTL a Bajnokok Ligája új lebonyolítási rendszerének bevezetésétől, a 2024–2025-ös idénytől kezdve nyerte el az UEFA-tól közvetítési jogok A-csomagját, vagyis a kereskedelmi csatorna választhat elsőként, melyik mérkőzéseket szeretné közvetíteni, digitális vagy hagyományos (lineáris) úton.

Az is biztossá vált, hogy a BL döntői is kizárólag az RTL-en lesznek láthatóak ezekben az években. A B-csomagot a tévében a Sport TV közvetíti majd, a digitális jogok azonban ezeknél a meccseknél is az RTL-hez kerültek – derült ki a csatorna közleményéből.

Az idén kezdődő, 2023–2024-es BL-idény kiemelt meccsei még az M4 Sporton és a közmédia sportcsatornájának internetes felületein lesznek láthatóak.

A pénteken felröppenő hírre az MTVA közleményben reagált, mint írták: az „ingyenes és mindenki számára elérhető szolgáltatás veszélybe került”.

Arról, hogy az RTL csatornáin és internetes streamfelületén, az RTL+-on milyen mérkőzések és hogyan lesznek elérhetőek, majd a 2024–2025-ös idény kezdetére ígért tájékoztatást az új jogtulajdonos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik