Hiába a Bayern elképesztő fordítása, továbbra sem bírja befogni a világrekorder focicsapatot

VOETBAL soccer RSCA SPORTING ANDERLECHT LOEDOGORETS Horizontal FOOTBALL FOOT
Ludogorets' Thiago celebrates after scoring during the match between Bulgarian PFC Ludogorets Razgrad and Belgian soccer team RSC Anderlecht in the first leg of the round of 16 of the UEFA Europa Conference League competition, Thursday 16 February 2023 in Razgrad, Bulgaria. BELGA PHOTO VIRGINIE LEFOUR (Photo by VIRGINIE LEFOUR / BELGA MAG / Belga via AFP)
Vágólapra másolva!
A PFK Ludogorec Razgrad lett a bolgár labdarúgó-bajnokság 2022-23-as szezonjának győztese, miután a felsőházi rájátszás szerdai zárófordulójában 1-0-ra győzött a Cserno More otthonában, így megőrizte egypontos előnyét a CSZKA Szófiával szemben a tabella élén.

A Ludogorec a 30 fordulós alapszakaszt 74 ponttal zárta a 73 pontos CSZKA Szófia előtt, így kezdődött el a playoff az első hat csapat között egy (nem oda-vissza vágós) körmérkőzéses rendszerben. Az 5 fordulós rájátszást mindkét gárda győzelemmel kezdte, majd a második meccsen döntetlent játszottak egymás ellen.

A harmadik körben a Ludogorec pontot vesztett a CSKA 1948 Szófia otthonában, így a CSZKA Szófia egy sikerrel lépéselőnybe került, de

a hétvégi, utolsó előtti fordulóban a CSZKA – egy 102. percben kihagyott büntetőnek is köszönhetően – sem bírt a városi riválissal, így a Ludogorec visszaállt az élre.

A szerdai zárás során pedig a rekordbajnok hiába nyert 2-0-ra a Levszki Szófia otthonában, a Ludogorec sem hibázott, így a razgradiak lettek a bajnokok, és ők indulhatnak jövőre (a Ferencvároshoz hasonlóan kiemeltként kezdve) a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

A 21 éves brazil csatár, Igor Thiago (jobbra) kulcsszerepet vállalt a Ludogorec újabb sikeres szezonjában Forrás: Belga via AFP/Virginie Lefour

A Ludogorec a győzelmével

sorozatban 12. alkalommal nyerte meg a bolgár bajnokságot, ennél hosszabb aktív sorozata a világ egyetlen élvonalbeli klubjának sincsen.

A második helyen a Bayern München áll, aki a Borussia Dortmund utolsó fordulós botlásának is köszönhetően zsinórban 11-edszer nyerte meg a Bundesligát.

A történelem során a leghosszabb rekordot a lett Skonto Riga (1991-2004) és a gibraltári Lincoln Red Imps (2003-2016) tartja, a Ludogorec ennek a 14-es sorozatnak a beállításától két lépésre került az újabb címvédésével.

A bolgár labdarúgó-bajnokság felsőházának végeredménye:
1. Ludogorec 85 pont, 2. CSZKA Szófia 84, 3. CSKA 1948 Szófia 64, 4. Levszki Szófia 61, 5. Lokomotiv Plovdiv 54, 6. Cserno More 54