MLS: Ha a pénz döntött volna, Szaúd-Arábiába megyek – Messi

Vágólapra másolva!
2023.06.07. 22:16
null
Több európai ajánlata is volt Messinek (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, Lionel Messi bejelentette, hogy az MLS-ben szereplő Inter Miaminál folytatja pályafutását. A Mundo Deportivónak és a Sportnak adott interjújából szemezgettünk.


TÁVOZÁS PÁRIZSBÓL

„Vegyes érzelmekkel távoztam a PSG-től. Az első év különösen nehéz volt, de a második már sokkal jobban sikerült, főleg az első hat hónap. Ekkor már jól éreztem magam a családommal a városban, a csapatban is jól ment, de a világbajnokság után valami megváltozott. Összességében nehéz két év van mögöttem...”

ÚGY TŰNT, VISSZATÉRHET A BARCELONÁHOZ

„Xavival rengeteget beszéltem az utóbbi időben egy esetleges visszatérésről, jóval többet mint az elnökkel, Joan Laportával. Úgy tűnt, visszatérhetek, de nem így alakult. Úgy volt, a La Liga mindent elfogadott, ami ehhez kellett volna, de a klubnak túl sokat kellett volna áldoznia értem.”

„Sok dologgal vádoltak már meg, mióta távoztam a Barcától, ezt nem akartam újra átélni. Ahogy az imént is elmondtam, nehéz volt számomra az elmúlt két év, a világbajnokság idejét leszámítva nem élveztük, s ennek több oka van.”

„Az igazság az, hogy még addig sem jutottunk el a Barcelonával, hogy a szerződésről beszéljünk. Küldtek nekem egy ajánlatot, de semmi hivatalos. Sosem beszéltünk fizetésről. Ettől függetlenül szeretnék továbbra is közel maradni Barcelonához. Remélem, egy nap majd segíthetem a klubot, amit annyira szeretek.

NAGYON VÁRTÁK ŐT A BARCA-DRUKKEREK

„Melengette a szívemet, amikor a nevemet skandáló Barcelona-szurkolókról láttam videókat, vagy amikor ezt élőben éltem át... Furcsa volt számomra végignézni Sergio Busquets, Jordi Alba, Gerard Piqué és a többiek távozását, szerettem volna én is így búcsúzni a klubtól... Furcsa volt az is, hogy a Barca-szurkolók úgy skandálták néha a nevem, hogy már ott sem voltam.”

A TÖBBI AJÁNLAT

„Ha a pénzen múlt volna a döntésem, Szaúd-Arábiába mentem volna. Nagyon sok pénzt ajánlottak nekem, de nem ez volt a lényeg. Az igazság az, hogy kicsit sem ez alapján hoztam meg a döntésem. Több európai csapattól is kaptam ajánlatot, de ahogy már mondtam, csak a Barcához szerettem volna igazolni, ha maradok. Így, hogy az nem jött össze, kipróbálok valami újat Miamiban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik