Lemondta a válogatottságot a Barcelona sztárfocistája

Horizontal
Barcelona's French forward Ousmane Dembele (L) and Barcelona's Gabonese midfielder Pierre-Emerick Aubameyang talk on the bench, during the Spanish league football match between RCD Espanyol and FC Barcelona at the RCDE Stadium in Cornella de Llobregat on February 13, 2022. (Photo by Pau BARRENA / AFP)
Vágólapra másolva!
Pierre-Emerick Aubameyang, az FC Barcelona gaboni labdarúgója bejelentette, hogy a jövőben nem lép pályára hazája válogatottjában.

A 32 éves csatár 72 mérkőzésen harminc gólt szerzett gaboni színekben. A szövetséget kedden értesítette a döntéséről, amit azzal indokolt, hogy immár kizárólag a klubcsapatára szeretne összpontosítani.

Aubameyang 22 meccsen 13 gólt lőtt a Barcelonában Forrás: AFP/Lluis Gene

Aubameyang utoljára január 4-én, egy Mauritánia elleni felkészülési meccsen szerepelt a gaboni válogatottban. Ezt követően azonban koronavírusos lett, majd a szívében is problémákat fedeztek fel, így nem léphetett pályára a januári Afrikai Nemzetek Kupáján.

Aubameyang korábban az AC Milanban,a Lille-ben, a Saint-Étienne-ben, a Borussia Dortmundban, majd az Arsenalban szerepelt, a Barcelonához idén január végén igazolt.