Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Ligában bajnok Ferencvárosi Torna Club a hivatalos honlapján tudatta, hogy leigazolta a mali válogatott Adama Traorét a moldáv Sheriff Tiraspol együttesétől.

Traoré a pályafutását egy helyi klubban, a CO Bamako együttesében kezdte, innen a kongói TP Mazembe, majd 2018-ban a francia Metz csapatába igazolt. A Metz többször is kölcsönadta őt, 2019 januárjában az US Orléans, 2020 telén pedig a szaúdi al-Adalah FC csapatához került. A Metz színeiben a Ligue 1-ben nem mutatkozhatott be, a másodosztályban és a Ligakupában két-két alkalommal kapott lehetőséget. Ezt követően 2021 februárjában a moldáv Sheriffhez igazolt.

Adama Traoré és Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója Forrás: fradi.hu

A 20-szoros bajnok és tízszeres kupagyőztes Sheriff Tiraspolnál megkapta a lehetőséget Adama Traoré, aki tagja volt a 2020/2021-es és a 2021/2022-es szezont is megnyerő bajnokcsapatnak. Alapemberré nőtte ki magát a moldáv bajnoknál, amellyel a jelenlegi szezonban az UEFA Bajnokok Ligája selejtezőjéből indulva a főtáblára jutott: a kvalifikáció során négy gólt szerzett, a sorsdöntő, Dinamo Zagreb elleni rájátszásmeccsen kétszer volt eredményes.

A csoportkörben kilenc perc híján mind a hat meccset végigjátszotta, gólt lőtt a Sahtar Donyeck és az Internazionale ellen is.

Mivel a Sheriff csoportharmadikként zárt az azóta döntőbe jutott Real Madrid és az Inter mögött, az UEFA Európa Ligában folytathatta. Traoré betalált a portugál Braga elleni párharc első meccsén, csapata azonban a 2-2-es összesítés után, a tizenegyespárbaj során kiesett a sorozatból.

Adama Traoré a nemzetközi kupákban szerzett góljainak is köszönhetően megtöbbszörözte az értékét, jelenleg 3 millió euróra becsüli az átigazolási ügyekben mértékadó Transfermarkt weboldal. A Sheriffben legtöbbször jobbszélsőt játszott, de néhány alkalommal visszavont csatárként is számítottak rá. Búcsúzóul szombat este még Moldáv Kupát nyert a Sheriffel, kezdőként vette ki a részét volt csapata 1-0-s győzelméből.