Vágólapra másolva!
A belga élvonalban szereplő Royal Antwerp a Bayern München korábbi klasszisát, Mark van Bommelt nevezte ki vezetőedzőnek.

A belga klub a hivatalos oldalán közölte, hogy a vb-ezüstérmes Mark van Bommel veszi át a csapat irányítását. Van Bommel 2024 nyaráig szóló szerződést ír alá új csapatával, amely a belga élvonal negyedik helyén végzett a nem rég véget ért idényben, így a következő szezonban a Konferencia-ligában indulhat.

Van Bommel a PSV-nél kezdte vezetőedzői karrierjét, legutóbb a Wolfsburgnál dolgozott, de négy hónap után menesztették októberben, többek között azért, mert az ő hibája miatt búcsúzott a gárda a Német Kupában, ugyanis a megengedettnél eggyel többet cserélt a negyedosztályú SC Preussen Münster ellen.

Mark van Bommel (jobbra) lett a Royal Antwerp vezetőedzője Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / Jvşrgen Fromme/ firo Sportpho/Jvorgen Fromme

A hollandok legendája az ausztrál és az arab emírségekbeli válogatott másodedzőjeként is dolgozott korábban. Játékosként pedig PSV és a Bayern mellett megfordult a Barcelonánál, valamint a Milanban is. 2010-ben tagja volt az vb-ezüstérmes holland válogatottnak.