Vizes vb: Az idő borzalmas, de majdnem elégedett vagyok – Milák

Vágólapra másolva!
2022.06.24. 19:40
Milák Kristóf aranyérmes lett 100 méter pillangón a vizes világbajnokságon. Milák 50.14-gyel ért be elsőként a célba, nyolc tizeddel megelőzve a japán Mizunuma Naokit. A Budapesten immár kétszeres világbajnok klasszis röviden értékelt kameránk előtt a döntő után.

„Ez az idő borzalmas...” – hangzott Milák Kristóf első megnyilvánulása.

Miközben négyezer ember őrjöngött a Duna Arénában...

„Sokféleképpen lehet ezt nézni, minden attól függ, milyen elvárásokat fogalmaztál meg magaddal szemben előzetesen. Én mindenképpen szerettem volna ötven másodpercen belül úszni, ez nem sikerült. Szerettem volna egy jót versenyezni, ez viszont igen, úgyhogy majdnem elégedett vagyok – értékelte a döntőt és a teljesítményét az immár háromszoros világbajnok. – Az egyáltalán nem jó érzés, hogy sem az első, sem a második ötven nem ment túl jól. Igen, lehet, hogy kellett volna mellém valaki, és akkor gyorsabb vagyok, ugyanakkor ez a hetedik napom ezen a világbajnokságon, és hát én is emberből vagyok: elfáradtam...”

Kevéske ideje lesz azért a pihenésre, túl sok nem, hiszen augusztus közepén jön a kontinensviadal Rómában – de Milák még ennél is távolabb tekintett.

„Jó lett volna száz pillangón is egy jó időt úszni a magyar közönség előtt, csak ezért vagyok csalódott, de annak örülök, hogy újabb aranyérmet adhattam a hazai nézőknek. Csúcsot meg úszhatok bárhol a világon. Nagyon jó, hogy beugrottunk, és megrendeztük ezt a világbajnokságot, remélem, lesz hasonló szereplésre lehetőségünk a közeljövőben is, ha nem, akkor 2027-ben találkozunk ugyanitt!”

Selmeci Attila, Milák Kristóf korábbi edzője is jobb időeredményt várt, de az elmúlt napok programját látva megérti, hogy elfáradt a világbajnok.

„Egy kicsit meglepett a döntő, jobb eredményt vártam Kristóftól, azt hittem, ötvenen belül úszik – mondta Selmeci. – Megnéztem a részidőket, és azt láttam, hogy két tizeddel jobban kezdett, mint a tokiói olimpián, viszont a második ötven hét tizeddel volt rosszabb, mint akkor. Ebből pedig én is leszűrtem, hogy Kristóf elfáradt – ha végignézem a programját a világbajnokságon, ez nem is lehet másként. Hála istennek, hogy nem indult kétszáz gyorson és ötven pillangón, képzeljük el, akkor milyen fáradt lett volna a verseny végére. Kristóf teljesítménye fantasztikus, szívből gratulálok.”

FÉRFI 100 MÉTER PILLANGÓ
1. Milák Kristóf 50.14
2. Mizunuma Naoki (Japán) 50.94
3. Joshua Liendo Edwards (Kanada) 50.97

Szabó Szebasztián és Senánszky Petra értékelése

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik