Vágólapra másolva!
Xavi Simons, a Barcelonában nevelkedett holland korosztályos válogatott középpályás nem fogadta el a Paris Saint-Germain szerződéshosszabbítási ajánlatát, és a PSV Eindhoven csapatához igazolt.

A holland középpályás 2010-ben került a La Masiára, az FC Barcelona akadémiájára, ahol kilenc évet töltött, és korosztálya egyik legnagyobb tehetségének kiáltották ki. 2019 nyarán aztán nem hosszabbított szerződést a katalán klubbal, és ingyen a Paris Saint-Germainhez igazolt.

A holland tinédzser 2021. október 2-án, egy Caen elleni kupameccsen mutatkozott be a PSG-ben, a német világbajnok Julian Draxlert váltotta a 78. percben.

Simons összesen 11 meccsen lépet pályára PSG felnőtt csapatában, egy gólpassz van a neve mellett. Az ifjúsági Bajnokok Ligájában viszont parádézott a holland középpályás, ugyanis hét meccsen négy gólt lőtt és hat gólpasszt adott a párizsi csapatban, amely a negyeddöntőig jutott a sorozatban.

Az argentin válogatott Mauro Icardi és Xavi Simons a PSG csapatában Forrás: NurPhoto via AFP/DAX Images

A párizsiak szerették volna megtartani Simonst, ő azonban nem fogadta el a klub szerződéshosszabbítási ajánlatát, és 2027-ig aláírt a PSV Eindhoven csapatához.

Simons elmondta, hogy John de Jong igazgatóval és az új edzővel, a legendás Ruud van Nistelrooyjal folytatott megbeszélései döntő jelentőséggel bírtak a választásában.

„Nagyon jó érzésem van ezzel kapcsolatban. A PSV egy nagy klub. A vezetőség által kifejezett ambíciók még bizakodóbbá tettek.

- nyilatkozta az U19-es holland válogatott játékos.