BL: két meccsen hét gól, simán jutott tovább a Benfica

Vágólapra másolva!
2022.08.09. 20:58
null
Kliment (balra) az első, Mosquera (jobbra) a második plzeni gólszerző (Fotó: twitter.com/fcviktorkaplzen)
A Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának visszavágóján a cseh Viktoria Plzen hazai pályán 2–1-re legyőzte a moldovai Sheriff Tiraspolt, ezzel kiharcolta a jogot, hogy az FTC–Qarabag párharc továbbjutójával mérkőzzön a BL-csoportkörért a playoffban.

 

A Sheriff Tiraspol elleni mérkőzés 10. percében a Plzen szépen felépített jobb oldali akció végén megszerezte a vezetést: a kereken két méter magas Tomás Chory lekészítése után Jan Kliment 10 méterről laposan lőtt a kapu jobb alsó sarkába, amivel igen közel került a klub ahhoz, hogy a 2016–2017-es idény után ismét a BL playoffjában szerepeljen. Ezt csak még biztosabbá tehette volna Chory a 27. percben, amikor büntetőt harcolt ki, ám hiába a nagy lehetőség, a hórihorgas csatár a bal alsó mellé gurított.

A moldovaiak a szünetig valamelyest aktívabbak voltak, ám egyenlíteni nem tudtak – a fordulás után viszont rögtön sikerült nekik: a tizenhatoson belüli kezezés miatt megítélt büntetőt váltotta gólra Rasheed Akanbi alig két perccel a játék újraindítását követően. A folytatásban nagy tűzijátékot rendezett a Sheriff, de Jindrich Stanek óriási védésekkel tartotta meccsben csapatát. Megérte, mert negyedóra elteltével szöglet után ismét előnybe került a Plzen: Jhon Mosquera belsőzött az ötös sarkáról a hálóba. A 2–1-es hazai győzelem azt jelenti, hogy a csehek várnak a Ferencváros–Qarabag párharc továbbjutójára.

Ami a többi meccset illeti: a norvég Bodö/Glimt az odavágón aratott 5–0-s győzelem után Litvániában 1–1-es döntetlent játszva került a rájátszásba a Zalgiris ellen, amely az 55. perctől emberhátrányban küzdött.

A ciprusi Apollon nem tudta ledolgozni a Maccabi Haifával szemben beszedett négygólos hátrányát a visszavágón, a 2–0-s győzelem nem volt elegendő a továbbjutáshoz.

A Crvena zvezda a hazai 5–0-s sikert követően a Pjunik vendégeként is nyerni tudott Örményországban.

A Benfica is továbbjutásra váltotta az első meccsen kiharcolt előnyét, miután a Midtjylland vendégeként is simán – 3–1-re – nyert.

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ

Zalgiris Vilnius (litván)–Bodö/Glimt (norvég) 1–1
Továbbjutott: a Bodö/Glimt, 6–1-es összesítéssel

Apollon Limassol (ciprusi)–Maccabi Haifa (izraeli) 2–0
Továbbjutott: a Maccabi Haifa, 4–2-es összesítéssel

Viktoria Plzen (cseh)–Sheriff Tiraspol (moldovai) 2–1
Továbbjutott: a Viktoria Plzen, 4–2-es összesítéssel

Pjunik (örmény)–Crvena zvezda (szerb) 0–2
Továbbjutott: a Crvena zvezda, 7–0-s összesítéssel

Midtjylland (dán)–Benfica (portugál) 1–3
Továbbjutott: a Benfica, 7–2-es összesítéssel

Ferencváros–Qarabag (azeri) 1–3
Továbbjutott:
a Qarabag, 4–2-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik