Vb 2022: betelt a pohár! Ezért térdelhette fejbe Eto'o az algériai youtubert

Vágólapra másolva!
2022.12.06. 12:19
null
Eto'ónál betelt a pohár (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, az elmúlt órákban bejárta a közösségi oldalakat egy felvétel, melyen a Kameruni Labdarúgó-szövetség elnöke, az egykori klasszis Samuel Eto'o összetűzésbe került az egyik szurkolóval. Az actucameroun.com cikkében azt fejtegette, hogy mi válthatta ki a dühét.

 

AZ ESET


Samuel Eto'o egy algériai youtubert (Sadouni SM) térdelt fejbe, aki több forrás szerint is azzal vádolta meg a Kameruni Labdarúgó-szövetség elnökét, hogy lefizette a játékvezetőt azon a vb-selejtezőn, melyen Kamerun kijutott a katari tornára Algériával szemben.

A hírek szerint a férfi – akinek eltörött a fényképezőgépe, horzsolásokat szenvedett és fáj az álla – feljelentést tett a katari rendőrségen.

ELŐZMÉNYEK

Algéria–Kamerun 1–2
Elképesztő dráma volt az Algéria–Kamerun meccsen március végén. A rendes játékidő után összesítésben 1–1-re álltak. A hosszabbításban Algéria a 118. percben megszerezte a vezetést, ám nem ez a gól döntött, mert a 124. percben a kameruni Karl Toko Ekambi is betalált, amivel 2–2-re alakította összesítésben a párharcot. Így idegenben lőtt több góllal Kamerun utazhatott Katarba.

Algéria a Kamerun elleni visszavágó újrajátszását kéri

Az algériai szövetség (FAF) szerint a bíró erősen befolyásolta az eredményt, mivel Iszlam Szlimani két gólját is érvénytelenítette.

„A FAF eltökélt szándéka, hogy minden törvényes eszközt bevet a mérkőzés megismétlése érdekében” – áll a közleményben, amelyben részrehajlás nélküli bíráskodást követel az újrajátszáshoz. A FAF elnöke, Saraf-Eddin Amara a sikertelen vb-kvalifikáció után lemondott.

Az algériai szövetségi kapitány,Dzsamel Belmadi is kifejtette a meccs után a véleményét a játékvezetésről – írja a francia L'Équipe. Azt mondta, hogy megölni a bírót túlzás lenne, viszont nem szabad Bakary Papa Gassamát nyugton hagyni. (A játékvezető egyébként a világbajnokságon is vezetett mérkőzést, méghozzá a Hollandia–Katart.)

A „felhívásra” nem is kellett több az algériai szurkolóknak, akik a közösségi oldalakon eleget is tettek ennek, viszont a zaklatások szép lassan Samuel Eto'ót is elérték. A világbajnokság csoportbeosztásakor például egy algériai sajtómunkás be is szólt neki.


„Gassama! Megvettétek a meccset Algéria ellen! Kamerun csalt!”

Nem csoda, ha Eto'ónál most betelt a pohár...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik