Djokovic zokogott a Grand Slam-rekord beállítása után - videó

tennis Horizontal AUSTRALIAN TENNIS OPEN
Serbia's Novak Djokovic reacts after his victory against Greece's Stefanos Tsitsipas during the men's singles final on day fourteen of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 29, 2023. (Photo by ANTHONY WALLACE / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
Novak Djokovic vasárnap rekordot jelentő 10. alkalommal nyerte meg az Australian Opent, ami egyúttal a 22. Grand Slam-sikere is volt pályafutása során. Nem csoda, hogy nem tudott parancsolni az érzelmeinek.

A 35 éves szerb klasszis a tavalyi év COVID-kálváriája után idén visszatérhehetett kedvenc GS helyszínére, ahogy korábban kilenc alkalommal, úgy ezúttal sem tudta senki legyőzni. A tizedik melbourne-i sikerével beállította a Rafael Nadal rekordját, most már ő is 22-szeres Grand Slam-győztes.

A szerb sportoló a pályán, ha kell tombol, ha kell hideg, mint egy jéghegy, most azonban 15 évvel első melbourne-i győzelme, egyben első GS-diadala után belőle is kitörtek a ritkán látható igazán emberi érzelmek: a Sztefanosz Cicipasz ellen megnyert fináló után arcát a törölközőjébe temetve hangosan zokogva szabadult meg az elmúlt két hét minden feszültségétől.