Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erre az ételre akár 30 évet is várhatsz, akkora a várólista

default user icon
MME
Létezik egy családi hentesüzlet, ahol az egyik árura akkora a kereslet, hogy várólistát vezetnek és alaphangon 30 év a várakozási idő. Tehát, ha most leadnánk a rendelést arra a bizonyos marhahúsos ételre, akkor az 1926 óta működő vállalkozás csak 2053-ra tudná teljesíteni igényünket.

A Japán nyugati részén, Takasago városában működő családi hentesüzlet annyira népszerű a vásárlók körében, hogy az egyik különlegességükre, a híres Kobe marhából készült marhahúsos krokettre három évtizedet kell várni a megrendeléstől számítva. Magyarul ez annyit tesz, hogy ha most valaki igényt tartana erre az ételre, leghamarabb csak 2053-ban juthatna hozzá. A marhakrokettet egyébként már a második világháború óta árulja a család, ám csak az 1999-es online értékesítés bevezetésétől lett Asahiya piszkosul kapós tétele.

Úgy tudni, hogy a hentesbolt kínálatában összesen négyféle burgonyás-marhahúsos gombóc található. Az Extrém Krokett a legnépszerűbb és ebből kifolyólag a leghosszabb várólistával rendelkező étel, ám ha nem akarunk évtizedeket várni és beérjük a Premier Marhakrokettel is, akkor mindössze csak négy évig kell türelemmel várni az első harapásig.

A marhahúsos krokett minősége kifogástalan, hiszen tartósítószerek felhasználása nélkül, minden nap frissen készül hároméves, A5-ös besorolású női Kobe marhahúsból, és egy helyi farmról származó burgonyából, amelynek termesztéséhez tehéntrágyát használnak. A termelés körforgásra annyira adnak a gazdaságban, hogy még a burgonya szárát is a tehenekkel etetik meg.

A marhakrokett gyártásával és árusításával 2016-ban már felhagytak egyszer az akkor 14 éves várólista miatt, ám az óriási keresletből adódó nyomásra reagálva egy évvel később, drágább áron újra felkerült az étlapra. Bármennyire is hihetetlen, de ennek a húsos krokettnek az árusítása még ma is veszteséges a bolt számára. Az gazdasági egyensúlyt az teremti meg a vállalkozás számára, hogy a vásárlók nagy része valamilyen más Kobe marhát is kipróbál a kroketten túl. Vásárlóból pedig egyáltalán nincs hiány, amit a 30 éves várólista kiválóan bizonyít.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss