Vágólapra másolva!
A Premier League-ben listavezető Arsenal az átigazolási időszak utolsó napján mindent megtesz azért, hogy szerződtesse Moisés Caicedót, a Brighton középpályását.

Az idei szezon egyik legnagyobb szenzációja, hogy az Ágyúsok vezetik a tabellát a Premier League-ben. Mikel Arteta csapatának azonban vékony a kerete, így az észak-londoni klub komoly erősítéseket tervezett a téli átigazolási időszakban. Az Arsenal korábban le akarta igazolni az ukrán szupertehetséget, Mihajlo Mudrikot a Sahtar Donyecktől, azonban a Chelsea az utolsó pillanatban egy 100 milliós gigaajánlattal betett az üzletnek. Ezt követően az Ágyúsok a Brighton belga válogatott támadóját, Leandro Trossard-t szerezték meg.

Leandro Trossard komoly erőősítés az Arsenalnak Forrás: AFP/Glyn Kirk

Az Arsenal azonban a középpálya közepét is meg szeretné erősíteni, különösen az után, hogy a ghánai Thomas Partey-t sérülés miatt le kellett cserélni a Manchester City elleni FA-kupa meccsen.

Az Ágyúsok az utóbbi napokban folyamatosan ostromolták a Sirályokat Moisés Caicedo miatt, azonban a PL idei meglepetéscsapatánál kijelentették, hogy nem eladó az ecuadori középpályás, akiért az első körben 65 millió fontot ajánlottak.

Ezt követően az Arsenal emelt az ajánlaton, de a Brighton azt is visszadobta, miközben a futballista kijelentette, hogy távozni szeretne.

„Hálás vagyok a Brightonnak, hogy lehetőséget adtak nekem, hogy a Premier League-be jöhessek, úgy érzem, mindig a legjobbamat nyújtottam értük. Mindig mosolyogva és szívvel futballoztam.

Tíz testvér közül én vagyok a legfiatalabb, aki az ecuadori Santa Domingóban nevelkedett, szegény körülmények között. Mindig is az volt az álmom, hogy Ecuador történetének legjobb játékosa legyek. Büszke vagyok arra, hogy rekordot jelentő átigazolás díjat hozhatok a Brightonnak, ami lehetővé tenné számukra, hogy azt újra befektessék, így segíthetném a klub további sikereit.

A szurkolók a szívükbe zártak, nekem is mindig a szívemben lesznek, így remélem, megértik, miért akarok élni ezzel a csodálatos lehetőséggel" – írta a közösségi oldalán a 21 éves középpályás, aki az idei szezonban 21 meccsen lépett pályára az angol csapatban.

Caicedo az ecuadori csapat egyik legjobbja volt a katari foc-vb-n Forrás: NurPhoto via AFP/Ayman Aref/NurPhoto/Ayman Aref

Az átigazolási piac zárás előtt egy nappal úgy tűnt, az Arsenal nem tudja megszerezni Caicedót, így olyan hírek láttak napvilágot, hogy a Chelsea Európa-bajnok olasz középpályása, Jorginho érkezhet a városi riválishoz. Kedden reggel viszont már arról lehetett olvasni, hogy Stan Kroenke, az Arsenal amerikai tulajdonosa belement abba, hogy klubrekordot jelentő összegért hozzák el Caicedót, és

állítólag tettek egy harmadik ajánlatot az ecuadori focistáért, amit a Brighton elfogadott, így ha létrejön az üzlet, a 21 éves játékos lesz az Arsenal történetének legdrágább focistája.

A rekordot az elefántcsontparti Nicolas Pépé tartja, akiért 2019 nyarán 80 millió eurót fizetett az Arsenal a francia Lille-nek.