Focilabdák miatt hajtott végre kényszerleszállást egy repülőgép

Norwegian Air
A Norwegian Air Shuttle Boeing 737-800 landing at Amsterdam Schiphol International Airport, the Netherlands. Norwegian is a low cost carrier airline and third in size in Europe from Norway. The aircraft has the registration LN-NIA and is painted in a special livery of Johan Ludvig Runeberg. The airplane was manufactured in Renton, US. Norwegian is flying from Schiphol to Copenhagen, Helsinki, New York–JFK, Oslo–Gardermoen, Stockholm–Arlanda. (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Nem hétköznapi indok miatt szállt le egy repülőgép, amely a svéd IFK Göteborg futballcsapatát vitte a spanyolországi Alicantébe.

A Norwegian Air Boeing 737-800-as gépe a svéd IFK Göteborg csapatával a fedélzetén indult a svéd városból a spanyolországi Alicantébe edzőtáborba. Csakhogy, amikor a gép kapitánya megtudta, hogy a raktérben több tucat felpumpált futball-labda van, úgy döntött, kényszerleszállást hajt végre Koppenhágában, mivel meglátása szerint a labdák a magasban a légnyomásváltozás hatására kidurranhatnak, veszélyeztetve ezzel a gép és az utasok biztonságát.

A kényszerleszállás után a labdákat leeresztették, a járat pedig másfél óra késéssel ugyan, de folytatta az útját a spanyol üdülőhely felé.