Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokságban címvédő Manchester City csapatát pontlevonással sújthatják, de akár ki is zárhatják a Premier League-ből, miután a klub több mint száz esetben megszegte a pénzügyi fair play (FFP) szabályait. A délelőtt felröppent hírekre a klub hivatalos oldalán reagált.

Az angol bajnokcsapat állítólag kilenc szezonon keresztül megsértette a Premier League pénzügyi szabályait, különösen a szponzori bevételek és a működési költségek tekintetében nem adott pontos adatokat a helyzetéről. A szabályszegések a 2009/2010-es idénytől egészen a 2017/2018-as szezonig bezárólag történhettek.

Guardiola csapata nagy bajba kerülhet Forrás: AFP/Justin Tallis

A manchesteri klub mindössze annyit reagált hivatalos oldalán, hogy meglepődve értesült arról, hogy a klub megszegte volna a Premier League szabályait.

Különösen annak fényében, hogy minden igényt kielégítően és a lehető legszélesebb körben látta el a ligát a klub dokumentumaival. A klub örömmel fogadja, hogy egy független bizottság folytatja majd le a további vizsgálatokat, amely minden bizonnyal pártatlanul értékeli majd a megdöntehetetlen bizonyítékokat. Ennek fényében várjuk, hogy az ügyet egyszer és mindenkorra lezártnak tekinthessük.