Vágólapra másolva!
Német sajtóértesülés szerint azonnali hatállyal menesztették Julian Nagelsmannt, a Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzőjét, akinek helyét Thomas Tuchel veszi át. A BL-győztes edző pedig viheti magával Lőw Zsoltot is.

A német bajnok hivatalos csatornáin egyelőre semmilyen információ nem jelent meg ezzel kapcsolatban, de több forrás is megerősítette, hogy a 35 esztendős Nagelsmanntól elköszöntek és az a Tuchel érkezik a csapathoz,

aki legutóbb - Lőw Zsolt másodedzővel együtt - a Chelsea-nél dolgozott és 2021-ben Bajnokok Ligáját nyert a londoni együttessel.

Nagy valószínűséggel ez most is így lenne, mert akiváló német edző jobkezeként számított minden csapatánál a magyar trénerre.

Ez nem is csoda, mivel folyamatosan jöttek az eredmények.

Lőw Zsolt és Thomas Tuchel hamarosan a Bayern Münchennél dolgozhatnak együtt Forrás: AFP/Franck Fife

A jelenleg csapat nélküli Tuchel a BL-győzelem évében a világ legjobb klubedzője lett, de megnyerte a klub-vb-t s is az angol csapattal. A PSG-vel kétszeres francia bajnok,

francia kupagyőztes és a Dortmunddal a Német Kupát is elhódította. Méghozzá a magyar edző segítségével.

A Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp Tuchel „kivételes" eredményeitkommentálva megjegyezte: „Kiváló edző és kiváló menedzser". A Manchester City menedszere, Pep Guardiola is kifejezte csodálatát Tuchel futballfilozófiája iránt, mondván:

A zseniként számon tartott Tuchel

taktikai tudásáról és rugalmasságáról, valamint innovatív képzési módszerek alkalmazásáról ismert.

Ha hinni lehet a híreknek, ezt hamarosan a Bayern Münchennél teheti meg.