Montenegrói győzelem a magyar válogatott Eb-selejtező csoportjában

Romania V Montenegro: Nations League - League B Group 3 NurPhoto General news Bucharest - Romania June 14 2022 14th June 2022 UEFA Nations League Competition Action Horizontal GYPSY
Nikola Krstovic góljával nyert Montenegró
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők G csoportjában a magyar válogatottal egy ötösben szereplő bolgár együttes 1-0-ra kikapott a montenegrói csapattól a razgradi Huvepharma Arénában.

A fogadóirodáknál a montenegróiak voltak a találkozó esélyesei, azonban a bolgárok remek formában várhatták a meccset, ugyanis hat mérkőzés óta veretlenek voltak, legutóbb tavaly júniusban kaptak ki egy grúzok elleni Nemzetek Ligája-meccsen. A montenegróiak a legutóbbi négy meccsükön viszont nyeretlenek voltak, legutóbb tavaly júniusban tudtak nyerni egy románok elleni NL-találkozón.

Az első félidőben a bolgárok domináltak, több mint 60%-ban birtokolták a labdát, és több nagy helyzetet is kidolgoztak. A legközelebb a 31. percben jártak a gólszerzéshez, de egy szabadrúgás után Spas Delev fejese centikkel ment el a kapu fölött.

A második félidőben is bolgároknál volt többet a labda, de a helyzetek viszont már elmaradtak, a montenegróiak pedig egyre veszélyesebben kezdtek futballozni.

Nikola Krstovic góljával nyert Montenegró Forrás: NurPhoto via AFP/Alex Nicodim/NurPhoto/Alex Nicodim

A 70. percben aztán megszerezték a vezetést a vendégek. Egy labdaszerzés után Stevan Jovetic adott remek labdát a Vladimir Jovovicnak, aki helyzetbe került, de lövés helyett a hosszún érkező Nikola Krstovic elé tálalt, a Dunaszerdahely 22 éves csatára pedig nyolc méterről a kapuba belsőzött.

Az utolsó bő húsz percben a bolgárok mindent megtettek az egyenlítésért, a 90. percben majdnem gólt is lőttek, de Georgi Rusev kilencméteres lövését az Atlético Madrid sztárja, Stefan Savic vágta ki a gólvonalról, így a montenegrói csapat megőrizte előnyét és győzelemmel kezdte az Eb-selejtező sorozatot.

Eb-selejtező, G csoport, 1. forduló:
Bulgária-Montenegró 0-1 (0-0)
gólszerző: Krstovic (70.)

A magyarok hétfőn a második játéknapon mutatkoznak be, akkor 20.45-től a vereséggel rajtoló bolgárokat fogadják a Puskás Arénában.