Légiósok: apja elárulta, hová igazolhat Sallai Roland

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.03.26. 20:45
null
Sallai Roland nyáron az olasz bajnokságba szerződhet (Fotó: Mirkó István)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) negyedik helyen álló SC Freiburgnál az elmúlt két bajnokin nem lépett pályára a sérülése után visszatérő Sallai Roland, akinek apja, Sallai Tibor a Metropolnak úgy nyilatkozott, Christian Streich vezetőedző azért nem játszatja a magyar támadót, mert Sallai nyáron várhatóan az olasz bajnokságba szerződik.

 

Sallai Roland számára ígéretesen indult a 2022–2023-as idény, hiszen az évad elején rendre kezdőként számított rá a Freiburg vezetőedzője, de súlyos szemsérüléséből hiába tért vissza, jóval kevesebb játéklehetőséghez jutott az elmúlt időszakban, s csapata legutóbbi két bajnokiján nem is lépett pályára.

Sallai Tibor, Roland édesapja szerint a labdarúgó egyre nehezebben viseli, hogy nincs állandó helye a kezdőben.

„A fiam boldogan érkezett haza Németországból, mert végre pályára léphetett. Freiburgi klubedzője, Christian Streich tudja, hogy Roland nyáron várhatóan az olasz bajnokságba szerződik, szerintem ezért nem játszatta őt a legutóbbi két Bundesliga-meccsen. Ehhez Roland nem szokott hozzá, a játék hiányzott neki” – fogalmazott Sallai Tibor.

Az észtek ellen büntetőt hibázó Sallai Roland nagybátyja, a korábbi válogatott jobbhátvéd, Sallai Sándor pedig arról is beszélt, hogy a Bulgária elleni 2020 őszén aratott 3–1-es siker idején nem sokan gondolták, hogy Marco Rossi ilyen sikeres lesz a magyar válogatottal.

„Az azóta eltelt két és fél év során válogatottunk komoly nevet szerzett magának, de egy kicsit tartok attól, nehogy ez a jogos elismertség terhet helyezzen a vállakra. Rossi fő érdeme válogatottunk biztonságos védőmunkája. Viszont hétfőn hiba lenne hátul járatni a labdát, ugyanis csak úgy szerezhetünk három pontot, ha villámgyors offenzívával operálunk. Nyerünk, mert Bulgária nem egy világverő válogatott” – jegyezte meg Sallai Sándor.

Sallai Rolandot az elmúlt hónapokban többször is hírbe hozták az olasz Lazióval, de a spanyol Sevilla is a lehetséges következő állomáshelyei között szerepel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik