Először jelent meg nyilvánosan terhes pocakkal Hosszú Katinka

HOSSZÚ Katinka
Hosszú Katinka háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizennégyszeres Európa-bajnok magyar úszónő a Team Iron sajtótájékoztatóján, egy hónappal a Nemzetközi Úszó Liga (ISL) budapesti fordulója előtt, a Duna Aréna Gépházában 2019. szeptember 25-én
Vágólapra másolva!
Először jelent meg a nyilvánosság előtt a várandós háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka, aki a Hungarian Summit, azaz Magyar Csúcstalálkozó nevet viselő rendezvényen vett részt az Egyesült Államokbeli Fort Lauderdale-ben. Az eseményen levetítették az Iron Ladyről szóló Katinka - The Movie című filmet, majd a vendégek kötetlen beszélgetést folytathattak a bajnoknővel.

A kisbabát váró Hosszú Katinkával való találkozást a New York-i Liszt Intézet Magyar Kulturális Központ szervezte a HungarianHubbal karöltve, továbbá helyi magyar közösségek is támogatást nyújtottak. A rendezvényen ott volt a Floridában élő magyar teniszező, Udvardy Panna is, aki először találkozhatott személyesen is Katinkával, számol be a rendezvényről a Bors.

Hosszú Katinka nem jön zavarba, ha mikrofon mögé kell ülnie Forrás: MTI/Máthé Zoltán

"Mi ketten Fort Lauderdale előtt csak az Instagramon ismertük egymást. Így ez a filmbemutató tökéletes alkalom volt arra, hogy személyesen is megismerjem Katinkát. Nagyon vártam ezt a rendezvényt, hiszen kíváncsi voltam a történeteire" - mondta el a lapnak Udvardy, akinek súlyos bokaszalagszakadása után különösen inspiráló volt a film.

Katinka hangsúlyozta, hogy mennyire fontos a sportpszichológia. A rendezvényen mesélt az életéről, az Egyesült Államokban korábban eltöltött hónapjairól, és nekem a végén sikerült egy közös képet is készíteni vele, amire büszke vagyok" - tette még hozzá végü.