Férfi kézi BL: a GOG játszik a Barcával – kialakult a negyeddöntő

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.03.30. 22:27
null
Jörgensen öröme – továbbjutott a GOG (Fotó: <a href="https://www.eurohandball.com/en/news/en/coverage-of-machineseeker-ehf-champions-league-2022-23-play-offs-leg-2/">EHF</a>)
Azok után, hogy a korábban kezdődő csütörtöki meccsen a Veszprém kettős győzelemmel búcsúztatta a Szegedet, már csak a Barca várt ellenfélre a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében – a címvédő a dán házi rangadót megnyerő GOG-vel találkozik majd májusban.

 

A jobban kezdő dán bajnoki címvédő GOG már a 6. percben ledolgozta az első meccsen összeszedett kétgólos hátrányát az Aalborg elleni negyeddöntő visszavágóján, Emil Wensdorf Madsen értékesített hétméteresével, amikor kettős emberhátrányba is kerültek a vendégek. A gudmeiek a dupla emberelőnyt kihasználva Jerry Tolbring gyors indításból lőtt találatával 4–1-re, majd Simon Pytlick átlövése után 5–1-re is vezettek.

A GOG az első kilenc lövéséből kilenc gólt lőtt, Oskar Rasmussen a szélről még emberhátrányból is betalált, Tollbring második gólja után már 9–3 volt a hazaiak javára. Az első védéshez kapuscserére volt szükség az Aalborgnál, ami után elkapták a fonalat a vendégek, 10–8-ra felzárkóztak, de aztán hetest hibáztak. A GOG az első félidő végén négygólos, 15–11-es előnyben volt (összesítésben kettővel vezetett), Madsen öt, Pytlick négy gólt lőtt a szünetig.

A második félidőt is a hazaiak kezdték jobban, kivédett hetessel, újabb gólokkal (18–13), aztán viszont Morten Olsent lökés miatt, talán túlzottan szigorúan, végleg kiállították, az Aalborg pedig lőtt három gólt egymás után.

Ezután viszont ismét megtorpantak a vendégek, sorozatban kihagytak három ziccert, a GOG pedig 6–0-s szériát produkálva, nyolc góllal, 24–16-ra meglépett, ez pedig döntőnek bizonyult. Tobias Thulin kapus, valamint a nyolcgólos Pytlick és a hét-hét találatig jutó Madsen és Luka Jörgensen remeklése mellett a GOG 32–24-re győzött, és összesítésben 60–54-gyel továbbjutott.

Ezzel kialakultak a negyeddöntős párharcok, a nyolc között a GOG ellenfele a Barca lesz.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A NEGYEDDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, CSÜTÖRTÖKI MECCSEK
GOG (dán)–Aalborg (dán) 32–24

Továbbjutott: a GOG, 60–54-es összesítéssel
KORÁBBAN
TELEKOM VESZPRÉM–OTP BANK-PICK SZEGED 38–33 (17–16)
Továbbjutott: a Telekom Veszprém, kettős győzelemmel, 74–56-os összesítéssel

NEGYEDDÖNTŐ
2023. május 10–11. és 17–18.

THW Kiel (német)–PSG (francia)
GOG (dán)–Barca (spanyol)
Wisla Plock (lengyel)–Magdeburg (német)
Telekom Veszprém–Kielce (lengyel)

Négyes döntő (Lanxess Aréna, Köln): 2023. június 17–18.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik