Kisvárda: három távozó – a védő az MTK-ban folytatja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2023.05.30. 14:48
null
Anton Kravcsenko, Hindrich Ottó és Hej Viktor (balról jobbra) távozik Kisvárdáról (Fotó: kisvardafc.hu)
A labdarúgó NB I-ben 6. helyen végzett Kisvárda FC három játékos távozását jelentette be hétfőn, közülük a védő Hej Viktor az élvonalba feljutó MTK-ban folytatja a pályafutását.

 

„Távozik csapatunktól Hindrich Ottó, Anton Kravcsenko és Hej Viktor” – adta hírül a honlapján a Kisvárda FC.

A húszéves kapus, Hindrich Ottó a romániai CFR Cluj kölcsönjátékosaként töltött egy évet Kisvárdán, a két klub közötti megállapodás lejárt, a 25 NB I-es meccsen 2377 percet játszó kapus visszatér a kolozsváriakhoz.

Az ukrán Anton Kravcsenko lejáró szerződését nem hosszabbítja meg a klub. A 32 éves belső védő 2019 telén érkezett Kisvárdára, a klub eddigi mind az öt élvonalbeli idényében pályára lépett, 61 NB I-es mérkőzésen 5126 percet kapott, viszont a most befejeződött idényben már csak nyolc NB I-es meccsen játszott (egy gólt szerzett).

Az ukrajnai Hej Viktor is a Kisvárda mind az öt élvonalbeli idényében pályára lépett, sőt már az NB II-ben is a csapat tagja volt, hiszen 2016 óta összesen hét évet futballozott Kisvárdán. A jobbhátvéd ebben az évadban 31 NB I-es meccsen játszott, összesen pedig 112 találkozón, egy gólt szerzett éppen új csapata, az MTK ellen.

Az élvonalba az NB II-ből visszajutó fővárosi kék-fehérek ugyanis bejelentették, hogy szerződtették Kisvárdáról a 27 éves labdarúgót.

„A védelembe érkezik idei első igazolásunk: a kárpátaljai születésű Hej Viktor az élvonalbeli Kisvárda FC-től szerződik csapatunkhoz – közölte az mtkbudapest.hu. – A 27 éves, 183 cm magas játékos a védelem bármely pontján bevethető. Hej 2015 és 2016 között az ukrán élvonalbeli Hoverla Uzshorod, 2016 óta pedig a Kisvárda játékosa volt – a várdai együttes mind az öt élvonalbeli szezonjában szerepelt a klubnál. Előző csapatával magyar bajnoki ezüstérmes lett, tavaly négy nemzetközi kupamérkőzésen is pályára lépett. A játékossal 2026 nyaráig szóló szerződést írtunk alá.”

Ugyanakkor a Kisvárdához kapcsolódó hír még, hogy az NB I-ben a 2021–2022-es után a 2022–2023-as idényben is nyolc góllal záró és ezúttal házi gólkirálynak is bizonyuló, 31 éves bosnyák Jasmin Mesanovic két évvel meghosszabbította a nyáron lejáró szerződését.


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik