Tragédia: meghalt a 15 éves német futballista, akit leütött az ellenfél játékosa

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.05.31. 22:06
Szerdán a gondos orvosi ellátás ellenére elhunyt az a 15 éves berlini labdarúgó, akit egy másik tinédzser futballista ütött meg egy hétvégi frankfurti utánpótlástornán.

A pünkösdi tornán történt borzalmas esetről beszámoló német és francia források szerint a JFC Berlin 15 éves labdarúgója és a francia FC Metz akadémiai csapatának egyik 16 éves játékosa a két csapat mérkőzésének lefújása után került összetűzésbe.

A sajtóhírek szerint a metzi akadémista ököllel arcon és nyakon ütötte, majd nagy erővel hátba vágta az akkor már menekülni próbáló német fiatalt, aki elesett, elvesztette az eszméletét – támadója pedig segítségnyújtás nélkül otthagyta.

Bár gyorsan kórházba szállították a berlini fiatalt, olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy nem sikerült megmenteni az életét; szerda este csapata bejelentette a halálát.

Mindkét klubot sokkolták a történtek. A Metz – amelynek a francia élvonalba jutásért harcoló felnőttcsapatát Bölöni László edzi – a részvétnyilvánítás mellett jelezte, hogy a helyszínen tartózkodó alkalmazottaik, játékosaik, illetve azok szülei mindenben a német hatóságok rendelkezésére állnak az ügy kivizsgálása érdekében.

A francia klub 16 éves akadémistája német rendőrségi őrizetben van.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik