Videó: „Kib…ott szégyen!” – Mourinho a játékvezetőnek a parkolóban

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.06.01. 08:27
Mint arról beszámoltunk, a labdarúgó Európa-liga Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében a Sevilla tizenegyespárbajban legyőzte az AS Romát. Az olasz csapat vezetőedzője, José Mourinho a mérkőzés után élesen kritizálta a játékvezetőt, Anthony Taylort, akivel később a parkolóban is találkozott. Munkásságát nem a legszebb szavakkal jellemezte: „Kib…ott szégyen!” – mondta, s gúnyosan még gratulált is neki.

Mourinho a sajtótájékoztatón

Meg kell, hogy védjem a játékosaimat. Hozzá vagyunk szokva, de most egy európai döntőről beszélünk… Ilyen bíráskodással nagyon nehéz elfogadni a vereséget. Ha különböző helyzetekről beszélünk, hogy azokat a játékvezető hogyan ítélte meg – és itt most nem néhány esetről, hanem a játékot alapvetően befolyásoló döntésekről van szó.

Amikor mi rögtön értjük, hogy mi történik – Pellegrini például beesett a tizenhatoson belülre és sárga lapot kapott. Ocampos ugyanezt tette, büntetlenül. Ez botrányos! Lamela megérdemelte volna a második sárgát, de nem kapta meg! És akkor még nem is beszéltem a nagyobb döntésekről, hiszen ezek csak apró részletek.

Az Európa-liga-indulást kiharcolhatjuk és szeretnénk itt lenni jövőre. Taylor fantasztikus játékvezető, reméljük, csak a Bajnokok Ligájában kap majd meccseket, az El-ben nem.

 

EURÓPA-LIGA
DÖNTŐ
SEVILLA (spanyol)–AS ROMA (olasz) 1–1 (0–1, 1–1, 1–1) – tizenegyesekkel 4–1

Budapest, Puskás Aréna, 61 476 néző. Vezette: A. Taylor (angol)
SEVILLA:
Bunu – Jesús Navas (Montiel, 94.), Badé, Gudelj (Marcao, 120+7.), Telles (K. Rekik, 94.) – Fernando (Jordán, 120+8.), Rakitic – Ocampos, Óliver Torres (Suso, a szünetben), Gil (Lamela, a szünetben) – En-Nesziri. Vezetőedző: José Luis Mendilibar
ROMA:
Rui Patrício – Ibanez, G. Mancini, Smalling – Spinazzola (D. Llorente, 106.), Cristante, Matics (Bove, 120.), Celik (Zalewski, 91.) – Lo. Pellegrini (El Shaarawy, 106.) – Dybala (Wijnaldum, 68.), Abraham (Belotti, 75.). Vezetőedző: José Mourinho
Gólszerző: Mancini (55. – öngól), ill. Dybala (35.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik