Férfi kézi BL: Dániában ütötte ki a GOG-t a Kielce

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.03.27. 22:29
Alex Dujshebaev Odensében is remekelt, a Kilence pedig simán verte a GOG-t (Fotó: AFP)
Óriási lépést tett a negyeddöntőbe jutás felé a lengyel Industria Kielce, amely szerdán a dán GOG vendégeként nyolc góllal nyert a férfi kézilabda Bajnokok Ligája rájátszáskörének odavágóján. A játéknap másik meccse jóval kiélezettebb volt, a házigazda RK Zagreb pedig döntetlenre végzett a francia Montpellier-vel.

A GOG hazai pályán is csak néhány percig tudta tartani a lépést a Kielcével, amely 3–3 után egy 7–0-s sorozattal adta meg a mérkőzés alaphangját és a szünetig sem engedte közelebb ellenfelét – köszönhetően a lengyelek kapujában parádézó, 52.6 százalékos hatékonysággal védő Andreas Wolffnak is (10–18). 

A GOG a második félidőben sem tudta szorossá tenni a meccset, a Kielce feszes védekezésével alaposan feladta a leckét a hazaiaknak, akik egyáltalán nem tudtak visszazárkózni, és a hazai odavágón 33–25-ös pofonba szaladtak bele. A lengyelek így nagyon kedvező helyzetből várhatják a hazai visszavágót.

A mérkőzés legjobb játékosa Alex Dujshebaev volt, aki 14 lövésből kilenc góllal zárt.

A GOG–Kielcénél jóval kiélezettebb és fordulatosabb meccset hozott a Montpellier zágrábi vendégjátéka. A franciák kezdtek jobban és sokáig tartották a korán megszerzett háromgólos előnyüket, de megtörni nem tudták a házigazda horvátokat, akik az első félidőben végig látótávolságon belül maradtak. 11–13

A Zagreb az első félidő végi lendületét a második elején is tovább tudta vinni és hamar fordított, de ez csak a szoros meccsre volt elég, a Stas Skube vezérelte Montpellier visszavette a vezetést, de előnyét már nem tudta megtartani. A horvátok a hajrában egyenlítettek, sőt, a győzelemért is támadhattak, amikor az utolsó másodpercekben Diego Simonet állította meg szabálytalanul Timur Gyibirovot. A Zagreb azonban csak időn túli szabaddobást kapott, melyet nem tudott értékesíteni, így 27–27-es döntetlenről várják a felek a franciaországi visszavágót.

A hazaiak legjobbja Zvonomir Srna volt tíz lövésből elért hat góljával, míg a vendégeknél Skube és Simonet is hatszor volt eredményes.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
RÁJÁTSZÁS A NEGYEDDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, 1. MÉRKŐZÉS
GOG (dán)–Kielce (lengyel) 25–33 (10–18)
HC Zagreb (horvát)–Montpellier (francia) 27–27 (11–13)

Március 28., csütörtök
18.45: OTP Bank-Pick Szeged–Telekom Veszprém (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
20.45: Wisla Plock (lengyel)–Paris Saint-Germain (francia) (Tv: Sport1)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik