PL: irreális eredményekkel még összejöhet a City–Pool bajnoki döntő

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.05.18. 15:58
null
Azért jó eljátszani a gondolattal, hogy még a Premier League-ben is döntőt vív egymással Klopp és Guardiola (Fotó: AFP)
Két teljesen őrült eredmény kell ahhoz, hogy az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier Leage) történetében először bajnoki döntőt rendezzenek. Mutatjuk, melyek ezek a kimenetelek!


Miután a Liverpool kedd este 2–1-re legyőzte idegenben a Southamptont, matematikailag még megvan annak az esélye, hogy Pep Guardiola és Jürgen Klopp együttese minden tekintetben azonosan zárja a Premier League 2021–2022-es idényét. Amennyiben ez így alakulna, bajnoki döntőt kellene rendezni a Liverpool és a Manchester City között.

És hogy mi kell ehhez? Nos, az, hogy a Liverpool hazai pályán 5–5-re végezzen a Wolverhamptonnal, míg a Manchester Citynek 6–0-s vereséget kellene szenvednie az Aston Villától az Etihad Stadiumban.

A két irreális eredmény után mindkét együttesnek azonos pontja (90) és gólkülönbsége (+66) lenne, valamint a szerzett (96) és kapott gólok (30) tekintetében is ugyanúgy állnának a felek. Az egymás elleni eredményeket ki lehet dobni a kukába, hiszen mindkét alkalommal 2–2-vel ért véget a rangadó.

Korábban soha nem került még sor rájátszásra a Premier League történetében, s bármennyire is izgalmas a finálé gondolata, most sem tennénk rá nagy összeget, hogy ez idén megváltozik.


MÁJUS 22., VASÁRNAP
ANGOL PREMIER LEAGUE
38. FORDULÓ
17.00:
Manchester City–Aston Villa – élőben az NSO-n!
17.00: Liverpool–Wolerhampton Wanderers – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik