A világ legrosszabb bírója is ott lesz a katari focivébén

Tunisia v Mali - 2021 Africa Cup of Nations 2021 Africa Cup of Nations,Africa Cup of Nations,Janny Sikazwe,L Horizontal
LIMBE, CAMEROON - JANUARY 12: Tunisian National Team Manager Hussein Jenayah reacts to the Zambian referee of the match Janny Sikazwe after he finished the 2021 Africa Cup of Nations Group F match between Tunisia and Mali before regular time at Omnisport Stadium in Limbe, Cameroon on January 12, 2022. Haykel Hmima / Anadolu Agency (Photo by Haykel Hmima / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Janny Sikazwe, a zambiai játékvezető is készülhet a novemberben sorra kerülő katari világbajnokságra. Hogy mi alapján érdemelte ki a FIFA meghívóját, teljesen érthetetlen, ugyanis a zambiai bíró volt az, aki idén januárban botrányt csinált az Afrika Kupán a Tunézia-Mali mérkőzésen. A renegeteg hibája mellett azzal nevettette ki magát leginkább, hogy a 85. percben lefújta a találkozót.

Janny Sikazwe a találkozó a 77. percben előbb a VAR unszolására megadott egy büntetőt Tunéziának, amit azok kihagytak. A 85. percben ki tudja miért, lefújta a mérkőzést, majd kapcsolt, és újra indította a találkozót.

A hátralévő időben még volt alkalma azonnal piros lapot adni az egyik mali játékosnak egy legfeljebb sárga lapot érő szabálytalanságért, hiába mondták a fülére a VAR-szobából, hogy szó sincs pirosat érő belépőről.

Majd megkoronázva addigi ténykedését 89 perc 40 másodperc után lefújta a mérkőzést, amit Ibrahima Kone 48. percben, büntetőből szerzett góljával Mali nyert meg 1-0-ra.