Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így néz ki az a férfi, aki 50 éve minden nap Big Macet eszik

default user icon
MME
A 68 éves wisconsini férfi 1972 májusa óta minden nap legyűr egy Mekis burgert, amivel 2021 augusztusában már beírta magát a Guinness-rekordok Könyvébe. Most azonban egy újabb mérföldkőhöz ért a Big Mac szendvicsek királya. Ha most Oroszországban élne ez a fickó, biztosan nagyon szomorú lenne a McDonald's kivonulásának híre hallatán.

Donald Gorske első Big Mac szendvicse akkora nyomot hagyott ízlelőbimbóiban még 1972-ben, hogy már akkor elhatározta; minden nap meg fog enni egy ilyen burgert. Rajongását mi sem bizonyítja jobban, hogy 2021 augusztusában fel is állította első rekordját. A hatvanas éveiben járó férfi ugyanis akkor már több, mint 32 ezer óriásszendvicsnél járt, amit bizonítani is tudott. Ezzel a teljesítménnyel már akkor abszolút világcsúcstartónak számított, így be is került a Guinness Rekordok Könyvébe.

Idén viszont egy újabb mérföldkőhöz ért Gorske; a hamburger iránti szerelme már ötven éve tart. A nem mindennapi évfordulón az is kiderült, hogy az elmúlt fél évszázadban mindössze nyolc napot töltött Big Mac nélkül, amit természetesen úgy igyekezett kompenzálni, hogy más napokon többet is megvett belőlük.

A jubileumot a burgerek királya pont abban a wisconsini Mekiben ünnepelte, ahol 1972. május 17-én először harapott a gyorsétterem-lánc ikonikus szendvicsébe. Gorske úgy nyilatkozott rekordjáról, hogy nem hagy fel különös szokásával, és élete végéig kizárólag csak Big Macet fog enni még annak ellenére is, hogy barátai évtizedek óta riogatják a szív és érrendszeri betegségek, valamint az elhízás veszélyeivel. A csúcstartó egyébként állítja, hogy ma is kiváló egészségügyi állapotnak örvend.  

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss