Nem játszhatnak egymással ukrán és fehérorosz focicsapatok

Dynamo Kyiv Vs Sporting CP - UEFA Youth League romania giulesti rapid youth league dynamo kyiv sporting cp ukraine bucharest ball Horizontal STADIUM
Nazar Voloshyn reacts during the UEFA Youth League Round of Sixteen match between Dynamo Kyiv and Sporting CP at Rapid-Giulesti Stadium on April 7, 2022 in Bucharest, Romania. (Photo by Alex Nicodim/NurPhoto) (Photo by Alex Nicodim / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) versenysorozataiban visszavonásig nem játszhatnak egymással ukrán és fehérorosz csapatok.

A szervezet pénteken jelentette be, hogy a döntés "az UEFA versenysorozatainak gördülékeny lebonyolítása érdekében" született, mivel

"a csapatok, a hivatalos személyek és az egyéb résztvevők biztonsága a katonai konfliktus miatt nem lenne száz százalékig garantált".

A fehérorosz együttesek egy márciusi UEFA-döntés miatt nem játszhatnak hazai pályán nemzetközi kupameccset, és azokat az összecsapásokat, melyeken ők a pályaválasztók, zárt kapuk mögött kell lebonyolítani. Az európai szövetség az orosz együtteseket és válogatottakat kizárta sorozataiból.