A Barcelona nem hagyja annyiban az AS Roma sportszerűtlen lépését

FOOTBALL - UEFA CHAMPIONS LEAGUE - FC BARCELONA v FC INTERNAZIONALE 2019 CHAMPIONS FC BARCELONA FC BARCELONE INTER INTERNAZIONALE league MILAN PHASE DE POULE Soccer Horizontal FOOT FOOTBALL SPORT UEFA
The FC Barcelona logo is seen prior to the UEFA Champions League, Group B football match between FC Barcelona and FC Internazionale on October 24, 2018 at Camp Nou stadium in Barcelona, Spain - Photo Manuel Blondeau / AOP Press / DPPI (Photo by MANUEL BLONDEAU / AOP PRESS / DPPI via AFP)
Vágólapra másolva!
A Barcelona jogi lépéseket fontolgat az AS Roma ellen, mert az olasz labdarúgócsapat lemondta a szereplést a katalán klub hagyományos nyári felkészülési mérkőzésén, a Joan Gamper Kupán.

A Barca hétfőn közölte, hogy az olaszok egyoldalúan, indoklás nélkül elálltak a megkötött szerződéstől.

A két klub férfi és női csapatai augusztus 6-án a Camp Nou stadionban mérkőztek volna meg egymással. A Barcelona már dolgozik azon, hogy új ellenfelet találjon a gálameccsre.

A katalánok kedden bejelentették: az egyesületet és szurkolóit ért károk miatt megvizsgálják, hogy jogi úton érvényt szerezhetnek-e kártérítési igényüknek.

Az AS Roma közleménye szerint azért mondták le a szereplést, mert módosítaniuk kellett a nyári barátságos mérkőzések menetrendjét, hogy a felkészülés hajrájában kevesebbet utazzanak a csapataik.

A Joan Gamper Kupát 1966 és 1996 között négy csapattal rendezték meg, 1997 óta csak egy vendéget hívnak a katalánok, tavaly óta viszont a klub női csapata is játszik egy edzőmeccset a kupa keretein belül.