Honvéd: újabb játékos távozhat a 2017-es bajnokcsapatból a Vasashoz

CS. A.CS. A.
Vágólapra másolva!
2022.07.04. 08:05
null
Hidi Patrik (8) a nyári felkészülést még Kispesten kezdte, de ha távozik, már csak Zsótér Donát (balra) és Ivan Lovric (a kép jobb szélén) maradhat a Honvédnál a 2017-es bajnokcsapatból <br />(Fotó: Budapest Honvéd FC)
A kispesti labdarúgók Szlovéniában folytatják a héten a nyári felkészülést, miközben Hidi Patrik a Vasashoz kerülhet.

 

Megérkeztek a szlovéniai edzőtáborba a kispestiek. A Bp. Honvéd játékosai és a szakmai stáb tagjai vasárnap kora délután indultak útnak Budapestről, s körülbelül négy óra buszút után oda is értek a szlovéniai Alsómarácra, ahol csaknem két hetet tölt el Thomas Courts együttese. A kispestiek szerdán játsszák első felkészülési mérkőzésüket a szlovén Nafta Lendavával, három nappal később következik a horvát NK Varazdin, majd 13-án a montenegrói Arszenal Tivat elleni összecsapás. Az edzőtábor utolsó napján lett volna esedékes a Sigma Olomouc elleni meccs, de a csehek lemondták, így új ellenfelet kell keresni.

„Rendre napi két edzést tartott a szakmai stáb, nem lesz gond az állóképességünkkel      – mondta lapunknak    Ivan Lovric,      a Honvéd középső védője. –  Az edzők arra fektetik a hangsúlyt, hogy minél kisebb területen, nyomás alatt teljesítsünk jól. Hogy edzőváltás történt a nyáron, s távozott Nebojsa Vignjevics, meglepett, de nekünk nem ezzel kell foglalkoznunk, hanem azzal, hogy még egyszer ne forduljon elő, ami az előző két idényben, hogy a kiesés ellen harcolunk... Több fiatal készül az első kerettel, rutinos futballistaként    segítenem kell őket. A nyáron lejárt volna a szerződésem, de még egy évre aláírtam: érzek magamban erőt, futballozni akarok, meglátjuk, mennyi lehetőséget kapok. Már csak tizenhét bajnoki hiányzik ahhoz, hogy meglegyen a háromszázadik NB I-es meccsem, motivál, hogy ezt elérjem.”

Ami a kispesti keretet illeti, óriási volt a jövés-menés, egyelőre több a távozó, mint az érkező – eddig hivatalosan Baráth Botond, Berla Attila, Bőle Lukács, Artur Craciun, Dejan Drazsics, Thierry Gale, Horváth András, Irimiás Gergő, Mohammed Kadiri, Zinédine Machach, Májer Milán, Nagy Gergő, Dusan Pantelics és Soltész Dominik távozott, de információnk szerint Hidi Patrik és Banó-Szabó Bence is búcsút int.

Úgy tudjuk, Hidi Patrik a Vasasban folytatja pályafutását (idehaza eddig csak Kispesten játszott, mégpedig 281 NB I-es meccsen), míg Banó-Szabó Bence az újonc Kecskeméthez szerződik, így együtt dolgozhat édesapjával, a vezetőedző Szabó Istvánnal. Baráth Botond után Hidi lehet a második olyan kispesti játékos a nyáron, aki a Vasashoz szerződik a 2017-es bajnokcsapatból, és miután Nagy Gergő is távozott (Mezőkövesdre) az öt évvel ezelőtt aranyérmes csapat tagjai közül, a Honvéd 2022–2023-as keretében már csak Ivan Lovric és Zsótér Donát maradhat az akkori sikercsapatból.

Úgy értesültünk, a kölcsönből visszatérő Horváth Milán, László Dávid és Tóth-Gábor Kristóf sem marad Kispesten. Nem lenne meglepő, ha az előző idény házi gólkirálya, a 15 góllal záró szerb Nenad Lukics is távozna, információnk szerint Törökországból és Ázsiából is szerződtetnék. Eddig Christian Gomis, Nikola Mitrovics és Makszim Plakuscsenko írt alá, míg kölcsönből visszatért Bocskay Bertalan, Eördögh András, Kocsis Dominik és Szabó Alex.     

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: Christian Gomis (szenegáli-francia, PFK Lokomotiv Plovdiv – Bulgária), Nikola Mitrovics (szerb, Újpest – szabadon igazolhatóként)
Makszim Plakuscsenko
(izraeli-ukrán, Maccabi Haifa – Izrael)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérhetnek: Bocskay Bertalan(Topolyai SC – Szerbia), Horváth Milán (BFC Siófok),Kocsis Dominik (Diósgyőri VTK), László Dávid (Budafoki MTE), Tóth-Gábor Kristóf (Szombathelyi Haladás)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Ian Harkes (amerikai, Dundee United – Skócia)
Távozók:
Balogh Norbert (FC DAC 1904 – Szlovákia, kölcsön után végleg), Berla Attila, Horváth András, Irimiás Gergő, Májer Milán (Zalaegerszegi TE FC, szabadon igazolhatóként), Baráth Botond (Vasas, szabadon igazolhatóként), Nagy Gergő (Mezőkövesd, szabadon igazolhatóként), Bőle Lukács (lejárt a szerződése), Artur Craciun (lejárt a szerződése), Dusan Pantelics (lejárt a szerződése), Soltész Dominik (Gyirmót, legutóbb kölcsönben: Debreceni VSC), Thierry Gale (barbadosi, Dila Gori – Grúzia)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Dejan Drazsics (szerb, Slovan Bratislava – Szlovákia), Mohammed Kadiri (ghánai, Dinamo Kijev – Ukrajna), Zinédine Machach (francia, Napoli – Olaszország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Banó-Szabó Bence (Kecskemét), Hidi Patrik (Vasas)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik