Rutinos sztárfocistát igazolt az Atlético Madrid

FOOT, FOOTBALL, DIABLES, ROUGES, RODE, DUIVELS, NATIONSLEAGUE, P Horizontal
Belgium's Axel Witsel celebrates after scoring during a soccer game between Belgian national team the Red Devils and Poland, Wednesday 08 June 2022 in Brussels, the second game (out of six) in the Nations League A group stage. BELGA PHOTO BRUNO FAHY (Photo by BRUNO FAHY / BELGA MAG / Belga via AFP)
Vágólapra másolva!
Az Atlético Madrid labdarúgócsapatában folytatja pályafutását a belga válogatottal világbajnoki bronzérmes Axel Witsel.

A 33 éves középpályás szerződése lejárt a Borussia Dortmundnál, így ingyen kerül - egyelőre egy évre - a spanyol fővárosi klubhoz. Az új kontraktus aláírására még nem került sor, de az Atlético Madrid közölte, hogy már megállapodott a futballistával.

Witsel a Standard Liege-nél lett profi labdarúgó 2006-ban, majd 2011-től a Benficában, 2012 és 2017 között pedig a szentpétervári Zenitben játszott. Ezt követően a kínai Tiencsin Csüancsienben töltött egy idényt, majd 2018-tól a Borussia Dortmund játékosa volt.

A belga válogatottban - mellyel a 2018-as, oroszországi vb-n lett harmadik - eddig 124 alkalommal lépett pályára.

Pályafutása során Witsel már több mint 600 tétmeccsen játszott, a Bajnokok Ligájában 77, az Európa-ligában 42 mérkőzés van a háta mögött. A tapasztalt labdarúgó a nemzeti csapattal két világbajnokságon (2014 és 2018), valamint két Európa-bajnokságon (2016 és 2021) is részt vett korábban.