Máris távozhat a Barcelona nyáron érkezett két sztárjátékosa

FC Barcelona v Inter Miami CF - Pre-Season friendly GettyImageRank2 soccer major league soccer club soccer Horizontal SPORT
FORT LAUDERDALE, FLORIDA - JULY 19: (L-R) Franck Kessie, Robert Lewandowski, Sergino Dest and Pierre-Emerick Aubameyang of FC Barcelona react after a preseason friendly against Inter Miami CF at DRV PNK Stadium on July 19, 2022 in Fort Lauderdale, Florida. FC Barcelona won 6-0. Michael Reaves/Getty Images/AFP (Photo by Michael Reaves / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Az ESPN értesülései szerint könnyen lehet, hogy máris távozik az FC Barcelonától a dán Andreas Christensen és az elefántcsontparti Franck Kessié

A Chelsea-től ingyen érkezett dán védőt és az AC Milan csapatától szinten ingyen igazolt elefántcsontparti középpályást a Barcelona még mindig nem tudta regisztrálni, a szerződésükben pedig állítólag van egy olyan záradék, miszerint ha a klub ezt nem teszi meg a Rayo Vallecano elleni szombati nyitómérkőzés előtt, akkor mindketten dönthetnek úgy, hogy ingyen távoznak a csapattól.

A katalán csapatnál továbbra is óriási problémák vannak, hiszen a nyáron érkezett Robert Lewandowskit, a brazil Raphinhát és a francia válogatott Jules Koundét sem tudta még regisztrálni a klub, akárcsak a szerződését nyáron meghosszabbító Sergio Robertót és a francia világbajnok Ousmane Dembélét.

Franck Kessié nagy reményekkel érkezett Milánóból Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Ethan Miller

Az ESPN úgy tudja, Christensen és Kessié helyzete némileg más, mivel ők ingyen igazoltak a Barcához, ezért, ha úgy döntenek, jogosultak lennének ingyen távozni az átigazolási időszak vége előtt.

Joan Laporta, a Barcelona elnöke továbbra is optimizmust sugároz, állítása szerint mind a hét játékost időben regisztrálni fogják.

De ha ez mégsem sikerülne, a klub igyekszik majd beszélni a játékosok ügynökeivel, hogy elkerüljék az ilyen szélsőséges kimenetelű dolgokat, mert amúgy a hónap végéig van idejük a nyáron igazolt játékosok regisztrálására.

A Barcelona több mint 150 millió eurót költött a nyáron, és több mint 600 millió eurót gyűjtött össze azzal, hogy 25 évre eladta a hazai televíziós jogainak 25%-át, valamint a Barca stúdió 24,5%-os részesedését.

Ez azonban még mindig nem elég pénz ahhoz, hogy az összes nyáron igazolt játékosát be tudja regisztrálni, nem véletlen, hogy a klub hónapok óta szeretne megszabadulni a holland válogatott Frenkie De Jongtól, aki több mint 500 ezer fontot keres egy héten, ezzel pedig a világ egyik legjobban fizetett focistája.

De Jongot vinné a Manchester United, de a holland nem akar ott futballozni Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

A katalán csapat most további 24,5%-os részesedést szeretne eladni a Barca stúdióból, és folytatja a tárgyalásokat a bércsökkentésről. A legfrissebb hírek szerint az évi 17 millió fontot kereső De Jongnak 6 millióra szeretnék csökkenteni a fizetését.

A problémák ellenére a Barcelonánál remélik, hogy vagyontárgyak eladása, valamint a Spotify-jal az év elején kötött szponzori szerződés végül megnöveli a klub fizetési sapkáját, és mindenkit be tudnak majd nevezni a La Ligába.