Kirúgták a Fradi-játékosok edzőjét három hónappal a vb előtt

fbl Horizontal HEADSHOT
(FILES) In this file photo taken on January 30, 2022 Morocco's Bosnian head coach Vahid Halilhodzic looks on during the Africa Cup of Nations (CAN) 2021 quarter-final football match between Egypt and Morocco at Stade Ahmadou Ahidjo in Yaounde. - Morocco's football federation announced that it had separated "amicably" with coach Halilhodzic on August 11, 2022, almost 100 days before the start of the Qatar 2022 FIFA World Cup. (Photo by CHARLY TRIBALLEAU / AFP)
Vágólapra másolva!
Három hónappal a katari labdarúgó-világbajnokság előtt a marokkói válogatott kirúgta Valid Halilhodzsics szövetségi kapitányt.

A 69 éves bosnyák szakember 2019 óta irányította az észak-afrikai csapatot, amellyel márciusban a Kongói DK elleni párharcban kijutott a vb-re. Csakhogy nem volt játszatni sem a pótselejtezőben, sem a kameruni Afrika-kupán a csapat két sztárját, a Chelsea-ben focizó Hakim Ziyech-t és az Ajax játékosát, Nusszair Mazraouit. A fegyelmi vétség miatt száműzött két futballistát az előzetesen kihirdetett bő vb-keretbe sem jelölte.

Vahid Halilhodzsics kereshet új állást magának Forrás: AFP/Charly Triballeau

A hírek szerint azonban a szövetség irányítói ragaszkodtak Ziyech és Mazraoui katari szerepléséhez, és miután ebben nem tudtak megegyezni Halilhodzsiccsal, a kapitánynak távoznia kellett. Utódja egyelőre nincs.

A bosnyák szakember játékosként olyan csapatokban fordult meg, mint a Velez Mostar és a Paris Saint-Germain, míg edzőként megannyi klubot (Lille, Rennes, PSG, Dinamo Zagreb) és válogatottat is irányított, a Japánokkal és Elefántcsontparttal is kijutott egy-egy vb-re.

Marokkó a november 20-án kezdődő vb-n az F csoportban szerepel, ahol sorrendben Horvátországgal, Belgiummal és Kanadával találkozik. A marokkói csapatnak minden bizonnyal tagja lesz a Ferencvárosban focizó testvérpár is, a védő Sammy és a csatár Ryan Mmaee is.