Három góllal sokkolta a Liverpoolt a belga válogatott sztárfocista

fbl Horizontal
Brighton's Belgian midfielder Leandro Trossard (L) vies with Liverpool's German-born Cameroonian defender Joel Matip (R) during the English Premier League football match between Liverpool and Brighton and Hove Albion at Anfield in Liverpool, north west England on October 1, 2022. (Photo by Lindsey Parnaby / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Premier League 9. fordulójában a Liverpool hazai pályán egy rendkívül fordulatos mérkőzésen 3-3-as döntetlent játszott a Brighton ellen. A Chelsea az utolsó pillanatban szerezte meg a győztes gólt a Crystal Palace ellen, amelyet idegenben vert meg 2-1-re.

Borzasztóan indult a Liverpoolnak a Brighton elleni meccs, már a 4. percben vezetett a vendégcsapat Leandro Trossard szép góljával. A belga válogatott támadó középpályás a 18. percben megint sokkolta Jürgen Klopp együttesét, egy gyönyörű támadás után ismét ballal bombázott a hosszú sarokba.

A 34. percben Roberto Firmino szépített, majd a második félidő elején egy szép csel után újra betalált a brazil csatár, a Liverpool felállt a kétgólos hátrányból. A 63. percben egy szöglet után Adam Webster testéről pattant a labda a saját kapujába, egy öngóllal fordította meg a meccset Jürgen Klopp együttese.

A 84. percben jött a meccs újabb fordulata, kiegyenlített a Brighton, méghozzá Trossard révén, aki így mesterhármast szerzett.

Újabb gól már nem esett, a fordulatos összecsapás 3-3-as döntetlennel ért véget.

A Brighton belga válogatott középpályása három gólt lőtt a Liverpoolnak Forrás: AFP/Lindsey Parnaby

A Chelsea számára sem kezdődött álomszerűen a Crystal Palace elleni londoni derbi, a hazaiak a 8. percben már előnyben voltak, miután Jordan Ayew beadását Odsonne Edouard a védőket megelőzve, szép mozdulattal lőtte a léc alá. A 38. percben egyenlített Graham Potter együttese, Pierre-Emerick Aubameyang lőtt kapásból a jobb alsóba, megszerezve első gólját a Chelsea-ben.

A londoni együttes az utolsó pillanatban harcolta ki a győzelmet, a 90. percben Conor Gallegher a 16-oson kívülről bombázott korábbi csapatának kapujába, így a Chelsea 2-1-re győzött.

Premier League, 9. forduló:
West Ham United-Wolverhampton Wanderers 2-0 (1-0)
Bournemouth-Brentford 0-0
Crystal Palace-Chelsea 1-2 (1-1)
Fulham-Newcastle United 1-4 (0-3)
Liverpool-Brighton 3-3 (1-2)
Southampton-Everton 1-2 (0-0)
Arsenal-Tottenham Hotspur 3-1 (1-1)