A sok sebből vérző Inter legyőzte a Barcelonát Milánóban

R. Gy.R. Gy.
Vágólapra másolva!
2022.10.04. 20:45
null
Calhanoglu lő, és nem sokkal később a hálóban az Inter győztes gólja (Fotó: AFP)
A Bajnokok Ligája 3. fordulójában a nehéz helyzetben lévő Inter az utóbbi időben egyre acélosabb Barcelona ellen játszott hazai pályán a C-csoportban, és bár a hazaiak szinte végig védekeztek, egy jól eltalált lövéssel otthon tartották a három pontot.

 

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
3. FORDULÓ
C-CSOPORT
Internazionale (olasz)–Barcelona (spanyol) 1–0 (1–0)
Milánó,San Siro Stadion, 71 368 néző.Vezette: Vincic (szlovén)
INTERNAZIONALE:Onana – Skriniar, De Vrij (Acerbi, 77.), Bastoni – Darmian (Gosens, 77.), Barella, Calhanoglu (Asllani, 85.), Mhitarjan, Dimarco (Dumfries, 76.) – J. Correa (Dzeko, 56.), La. Martínez. Vezetőedző: Simone Inzaghi
BARCELONA:Ter Stegen – Sergi Roberto, Christensen (Piqué, 58.), E. García, M. Alonso (Balde, 64.) – Gavi (Kessié, 83.), Busquets, Pedri – Raphinha (Fati, 64.), Lewandowski, O. Dembélé. Vezetőedző: Xavi
Gólszerző:Calhanoglu (45+2.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Sok nehézség közepette lépett pályára hazai pályán az Inter a Barca ellen, és nem is próbáltak mást csinálni az olaszok, csak azt, ami várakozásaik szerint eredményes lehet: vagyis a biztos védekezésből indított kontrákat.

Mondanunk sem kell, hogy egy sündisznóállásba húzódó olasz csapat játéka nem a legizgalmasabb meccset vetíti előre. Így aztán az első félidőben nem is ért senkit csalódás. Az Inter megszállta a tizenhatosának előterét, a Barca passzolgatott végtelenségig, ez azonban semmire sem volt elég, még egy épkézláb helyzetre sem. Az olaszok talán ha háromszor jutottak el a vendégek kapujáig, és bár veszélyesnek tűntek a lehetőségek, ezekből sem lett gól.

Már mindenki a félidőt jelző sípszót várta, amikor bebizonyosodott, hogy a mezőnyfölény önmagában nem sokat ér. Kósza Inter-támadás végén a távolról mindig veszélyes Calhanoglu 19 méterről nagyon pontosan lőtte ki a jobb alsót. 1–0

A második félidőben sem sokat változott a játék képe, a Barca továbbra is fölényben, ugyanakkor veszélytelenül játszott. Az Inter harcosan és keményen védekezett, viszont az első félidőhöz képest többet támadott, amit igen lelkesen fogadott az olasz közönség.

A 67. percben katalán szempontból végre sikerült gólt szerezni, de hiába lőtt a kapuba a szemfüles Pedri, előtte már Fatinál kezet látott a videobíró, így a találatot érvénytelenítették.

A hátralévő időben nagyon nyomott a Barca, de helyzetbe nem tudott kerülni – az egész meccsen két kaput eltaláló lövést lehetett feljegyezni a vendégektől –, mert az Inter-védelem remekül állt a lábán. A végén még jött egy majdnem tízperces hosszabbítás, amelyben a hazaiak sokszor már arra rúgták a labdát, amerre álltak, ami érthető is volt, hiszen értékes győzelemtől álltak karnyújtásnyira. Végül csak leperegtek a másodpercek, és a hazaiak lelkesen ünnepelték a győzelmet, a mutatott teljesítményük alapján teljesen megérdemelten.

A csoport másik meccsén, korábban
Bayern München (német)–Viktoria Plzen (cseh) 5–0
(L. Sané 7., 50., Gnabry 13., Mané 21., Choupo-Moting 59.)

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Bayern München339– 0 +99
2. Internazionale3213– 2 +16
3. FC Barcelona3125– 4 +13
4. Viktoria Plzen331–12–110

 

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+9. perc: Vége a meccsnek, az Inter kivédekezte, és nyert. 1–0

90+6. perc: Onana kapott sárga lapot időhúzásért.

90+5. perc: Most már arra rúgják az Inter védői a labdát, amerre állnak.

90+3. perc: Lesz itt még hosszabbítás... Bastoni ütközött a saját tizenhatosán belül, de helyrejött.

90+3. perc: Megnézték, nem volt kéz

90+1. perc: Közben kezezést vizsgál a videobíró, most az Inter tizenhatosán belül nézik Dumfries megmozdulását.

90. perc: Nyolc perc a hosszabbítás! Nem kevés...

89. perc: Mindenki Lewandowskit nézte, de nem az ő fejére jött a labda, hanem Busquetsére, aki 5 méterről melléfejelt.

88. perc: Bastoni kapott sárgát, mert lerántotta Kessiét az Inter tizenhatos jobb sarkánál.

87. perc: Ebből sem lett semmi. Vészesen fogy az idő a katalánoknak. A milánóiaknak meg nyilván ólomlábakon jár... Nézőpont kérdése.

86. perc: Hű, de veszélyes volt! Jobb oldali szöglet után majdnem bepattant Skriniarról, ehelyett jöhetett egy szöglet a másik oldalról.

85. perc: Az Internek maradt még egy cseréje, Calhanoglu helyére jött Asllani.

83. perc: Kessié jött a Barcába Gavi helyett, mondani sem kell, hogy ő is kapott egy füttykoncertet, hiszen az előző idényben a Milant erősítette...

78. perc: Ezt a szögletet Dzeko fejelte ki. Nagyon beszorult az Inter.

77. perc: Bal oldali Barcelona-szöglet után mentettek az Inter védői, de nem szabadult fel a kapu sőt, jöhetett az újabb szöglet.

76. perc: Inter-cserék: lejött Dimarco, De Vrij, Darmian, bejött Dumfries, Gosens és Acerbi.

76. perc: Összeszólalkozott Gavi és Martínez, mindketten kaptak egy sárgát.

73. perc: Elvédekezte magát a Barca, úgy tűnt, hogy Martínez szabadon törhet kapu felé, Eric García viszont előbukkant a semmiből, és csodás becsúzással szerelt a tizenhatoson belül.

70. perc: Calhanoglu kapott sárga lapot, mert elkaszálta Busquetset.

68. perc: Ezt megúszta az Inter, bár igaz, ami igaz, a kéz az kéz.

68. perc: Mégsem gól? Mégsem gól! Fati kézzel ért a labdába Pedri gólja előtt, így aztán vissza az egész!

67. perc: Dembélé futott el a jobb oldalon, átívelt a hosszú oldalra, Onana rosszul mozgott ki a kapujából, alig tudott belepaskolni Fati mellett, épp az egyedül érkező Pedri elé, aki 7 méterről az üres kapuba lőtt. De videóznak...

64. perc: Két csere a Barcában, Marcos Alonso helyett Balde, a láthatatlan Raphinha helyett pedig Fati a pályán.

61. perc: KAPUFA! Most először létszámfölényben támadhatott a Barcelona, Dembélé kapta a bal oldalon a labdát, szépen húzott kifelé, majd éles szögből nagyon veszélyesen ellőtte, és bizony a kapufa és Onana közös erővel tudott csak menteni.

60. perc: Busquets kapott sárgát, mert lerántással akadályozott meg egy Inter-kontrát.

58. perc: Gerard Piqué nem örvend nagy népszerűségnek Milánóban, legalábbis a szurkolók éles füttyszóval „üdvözölték”.

58. perc: Itt is a csere, Christensen helyett Piqué játszik tovább.

57. perc: Christensen nemrég ütközött Mhitarjannal, most kiderült, hogy nem tud tovább játszani, csere lesz.

56. perc: Cserélt az Inter, Correa helyére Dzeko érkezett.

52. perc: Marcos Alonso méltatlankodott, hogy őt ellökték, a bírónak viszont ennél több kell a sípszóhoz.

50. perc: Martínezt rántotta le Christensen, a hazaiak csatára sárgát kért volna a dánnak, a bírót viszont ez a kérés nem hatotta meg.

49. perc: A játék képe mit sem változott, az Inter a saját kapuja előtt tíz körömmel védekezik, a Barcelona egyelőre nem tudott helyzetbe kerülni.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

Marcos Alonso próbálkozik beadással (fotó: AFP)
Marcos Alonso próbálkozik beadással (fotó: AFP)

 

ELSŐ FÉLIDŐ

45+3. perc: Vége az első félidőnek, vezet az Inter. 1–0

45+2. perc: GÓÓÓÓL! VEZET AZ INTER! Meghúzta a végét az Inter, Martínez vaktában ellőtt labdája lepattant balra a védőkről, éppen Di Marcóhoz, aki középre tálalt Calhanoglu elé, a török ász pedig 19 méterről, laposan, tökéletesen lőtte ki a jobb alsót. 1–0

45+1. perc: Jobb oldalról jöhetett az újabb Barca-szöglet, de ebből sem alakult ki veszély.

45. perc: Három perc a hosszabbítás.

44. perc: Hiába a rettentő barcelonai mezőnyfölény, egyetlen épkézláb helyzetet sem tudtunk eddig feljegyezni.

39. perc: Darmian ment el a jobb oldalon, lerántani sem tudták, így középre tudott adni, Martínez elől elrúgták a védők a labdát.

38. perc: Egyelőre nem...

37. perc: Correát kellett ápolni egy kicsit. Csere lesz?

36. perc: Pedri játszott Dembéléhez, aki cselekkel bolondította meg Calhanoglut, majd éles szögből gyengén az oldalhálóba lőtt.

31. perc: Lewandowski reménykedett egy lövési lehetőségben az Inter tizenhatosa előtt, a védők viszont közbeléptek, a lengyel őszinte sajnálatára.

29. perc: Szegény Correa hiába nézett ki a bíróra, hogy belőheti-e a helyzetét, nem fújtak, belőtte, utána mutatták, hogy les.

27. perc: Barella tartotta meg a labdát a Barca tizenhatosánál, hogy aztán egy rossz passz miatt odalegyen a lehetőség.

24. perc: Néhány centin múlott, de valóban les volt. Mázlis Barca.

23. perc: A bíró először nem fújt semmit, majd kiszaladt megnézni a videót. Lehetséges, hogy a kezezést leshelyzet előzte meg.

22. perc: A közönség és az olasz stáb egyaránt tüntetett, mivel Lautaro elől García kézzel ütötte el a labdát. Nézi is a videobíró...

22. perc: A szöglet mit sem ért...

21. perc: A jobb oldali szöglet után röviden fejelte ki Lewandowski, éppen Di Marco elé, aki kapásból rászúrta, egy védőről viszont fölépattant a labda.

20. perc: Mhitarjan kapott jó labdát a bal oldalon, az alapvonal közeléből élesen középre lőtt, Pedri becsúszva mentett az olaszok elől szögletre.

17. perc: A közönség lázba jött, amikor hosszú idő után végre átlépte a térfelet az olasz csapat, de nem sokáig tartott az örömük...

15. perc: A bal oldali szöglet után Christensen fejelt a bal alsó felé, Onana viszont könnyen védett.

14. perc: A saját kapuja előtt passzolgatott az Inter, de majdnem ráfázott, mert a Barcelona labdát szerzett, majd Skriniar mentett szögletre.

11. perc: Az Inter behúzódott a saját kapuja elé, kontrákkal igyekszik hatékony lenni a Barca ellen.

8. perc: A szöglet után balrólDimarco ívelt Martínezhez, aki lesen találta magát.

7. perc: Gyors kontrára indult az Inter, de hiába voltak fölényben, elvesztették a labdát, a felszabadítás azonban rövid volt, Calhanoglu pedig vagy 32 méterről nagy lövést eresztett meg, amely be is ment volna a léc alá, ha Ter Stegen nem üti fölé.

5. perc: Raphinha érezte úgy, hogy ideje lőni már egyet, viszont nem volt elég körültekintő, az előtte álló védőbe bombázott 18 méterről.

2. perc: Szöglethez jutott jobbról a Barcelona, de a beadás mindenkinek átszállt a feje fölött.

1. perc: Elkezdődött a találkozó, az Inter fekete-kék csíkos mezben, fekete nadrágban, a Barcelona tiszta szürkében játszik.

A csoport másik mérkőzésén:
Bayern München (német)–Viktoria Plzen (cseh) 5–0

 

ELŐZMÉNYEK

Jövő hét szerdán dönt az Internazionale vezetősége Simone Inzaghi jövőjéről. A milánóiakat tavaly nyár óta irányító, első idényét Olasz Kupa- és olasz Szuperkupa-győzelemmel záró vezetőedző alatt erősen inog a kispad, a La Gazzetta dello Sport arról ír, hogy a rossz idénykezdet (a bajnokságban kilencedik a csapat, a Bajnokok Ligájában csoportja harmadik helyén áll) miatt fogytán a türelem. A tréner nyolc napot kapott, hogy rendezze a sorokat, ezalatt a Bajnokok Ligájában kétszer a Barcelonával küzd meg, míg a bajnokságban szombaton a Sassuolo otthonába látogat az Inter.

„Az ősszel eddig a Roma ellen játszottunk a legjobban, nem érdemeltünk vereséget  – kesergett a hétvégi hazai bukás utáni sajtótájékoztatón Simone Inzaghi. –Hogy veszélyben érzem-e a munkámat? Edzőként minden héten, minden mérkőzésen vásárra viszem a bőröm, ebben nincsen semmi meglepő. Persze sohasem jó érzés vesztesen bemenni az öltözőbe, de a játékunkkal elégedett voltam, végre úgy futballoztunk, ahogyan az elvárható tőlünk. Ha ebben a szellemben dolgozunk tovább, kijövünk a gödörből.”

Az olasz mester a BL-mérkőzés előtti hétfői sajtótájékoztatón sem volt jó kedvében, amiben szerepet játszott, hogy előtte vette kézhez Lautaro Martínez orvosi vizsgálatának eredményét. A 25 éves argentin csatár a Roma elleni bajnokin sérült meg, mint kiderült, a combizma nem bírta a terhelést. Mivel pihennie kell, kevés az esély rá, hogy a Barcelona ellen pályára lépjen, s ez különösen amiatt fáj az Inter vezetőedzőjének, mivel a posztra vészesen szűkös a választási lehetőség. Romelu Lukaku még mindig nem jött rendbe, a kiöregedőfélben lévő és formáját kereső Edin Dzeko párja így az eddig leginkább kiegészítőemberként számításba vett Joaquín Correa lehet a támadósorban.

Mindezek tetejébe a csapatkapitány és első számú kapus, Samir Handanovic jó eséllyel kikerül a kezdőből. A szlovén rossz napot fogott ki a Roma ellen, Paulo Dybala lövését bevédte, a második kapott gólnál pedig nem mozdult ki az öt és felesre beívelt labdára. Simone Inzaghi nem titkolta, hogy változtatást tervez a poszton, a Barcelona ellen André Onana véd.

Az Internél sokkal nyugodtabban készülhetnek milánói vendégjátékukra a katalánok. A bajnoki főpróba remekül sikerült, Robert Lewandowski góljával Mallorcán 1–0-ra nyert a csapat. Xavi Hernández kulcsemberei közül Pedrit pihentetni tudta, és úgy néz ki, szüksége is lesz arra, hogy középpályása teljesen fitt legyen Milánóban. A válogatott szünet alatt megsérült Frenkie de Jong még nem épült fel, el sem utazott a csapattal. Az Inter ellen nyolc napon belül vívott két találkozó – kollégájától eltérően – a spanyol vezetőedző állását ugyan nem sodorhatja veszélybe, de a továbbjutás szempontjából kiemelt jelentőségű. Amelyik együttes jobban jön ki belőle, közel kerül az egyik továbbjutó hely megszerzéséhez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik